Actiune, Crima, Special

Wild Card/ Joc periculos (2015)

wild-card-378528l“I can take care of things, that’s all you need to know.”

  • Regizor: Simon West
  • Actori: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido, Milo Ventimiglia, Stanley Tucci, Jason Alexander, Sofía Vergara, Anne Heche
  • Gen: Actiune, Crima
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 92 minute

Un lucru este clar: Jason Statham are publicul lui si este numeros. Sunt doua lucruri. Si mai stiu ceva, asa, doar sa fie trei. Personajele sale nu au variat, astfel ca el a fost mai mereu tipul dur care imparte pumni, care fie face dreptate, fie face rele. Si asta nu deranjeaza pe nimeni, asa ca de ce m-as impotrivi eu unor regule scrise pentru Statham? Antipatia pentru un actor nu ar trebui sa ma impiedice sa fiu rationala, doar ca, daca nici el nu ma ajuta sa vad dincolo de mina sa vesnic incruntata, atunci clar e o problema la el. Cu Anniston m-am impacat de minune in recentul si apasatorul „Cake”. Cu Owen Wilson m-am inteles nemaipomenit in „Midnight in Paris”. Si lista poate continua. Sa-mi fie cu iertare fanilor. Dar macar am invata ceva: Jason it’s not for me.

wild-card-632424l-imagine

Remake al unei productii care ni-l lasa pe afisa pe Burt Reynolds, in 1986, „Wild Card” de sub umbrela lui Simon West ar fi trebuit sa primeasca o improvizatie mai vehementa. Comparativ insa, personajele sunt diferite si din infruntare castiga Statham pentru ca este mai credibil in rolul de bataus. Setup-ul este simplu si il are in centru evenimentelor pe Nick Wild. Cu un trecut murdar si violent, neprecizat concret insa, acesta locuieste in Vegas. Linistit cu o slujba de rand, ca agent de securitate pentru un avocat, decide sa ia masura atunci cand o fosta iubita de-a sa (Dominik Garcia-Lorido) ii cere ajutorul pentru a se razbuna pe un  infractor (Milo Ventimiglia) atunci cand o brutalizeaza. Doar ca lucrurile se complica, asa cum era previzibil, siNick trebuie sa redevina persoana ascunsa pana acum.

wild-card-775609l-imagine

Fie, domnul are si antecedente bune: „Bank Job” si „Redemption”. Doar ca acolo era mai cumpatat cu dialogurile. Este bun in scenele de actiune si este constient de asta. Ba chiar reuseste sa livreze cel putin doua momente decente. Milo Ventimiglia este convingator in rolul de copil de bani gata, sadic, in ceea ce ar trebui sa fie un gangster. Pentru fanii filmelor haotice, dar care isi diminueaza pe parcurs incoerenta, pentru aceia care nu vor nimic mai mult decat un film comun despre batai si violenta, „Wild Card” functioneaza perfect. Pentru toti ceilalti insa, exista alternative. Si totusi pelicula poate functiona mai bine ca thriller. Fara specialitati suculente in meniu. Fara ploturi complexe. Cu putin amuzament picant si ceva mai multa dependenta pentru jocurile de noroc. Adaug asta tot la avantaje.

Vizionare trailer:

 

“I can take care of things, that's all you need to know.” Regizor: Simon West Actori: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido, Milo Ventimiglia, Stanley Tucci, Jason Alexander, Sofía Vergara, Anne Heche Gen: Actiune, Crima Premii: niciun premiu, nicio nominalizare Tara: SUA Durata: 92 minute Un lucru este clar: Jason Statham are publicul lui si este numeros. Sunt doua lucruri. Si mai stiu ceva, asa, doar sa fie trei. Personajele sale nu au variat, astfel ca el a fost mai mereu tipul dur care imparte pumni, care fie face dreptate, fie face rele. Si asta nu deranjeaza pe nimeni, asa ca de ce m-as impotrivi eu unor regule scrise pentru Statham? Antipatia pentru un actor nu ar trebui sa ma impiedice sa fiu rationala, doar ca, daca nici el nu ma ajuta sa vad dincolo de mina sa vesnic incruntata, atunci clar e o problema la el. Cu Anniston m-am impacat de minune in recentul si apasatorul "Cake". Cu Owen Wilson m-am inteles nemaipomenit in "Midnight in Paris". Si lista poate continua. Sa-mi fie cu iertare fanilor. Dar macar am invata ceva: Jason it's not for me. Remake al unei productii care ni-l lasa pe afisa pe Burt Reynolds, in 1986, "Wild Card" de sub umbrela lui Simon West ar fi trebuit sa primeasca o improvizatie mai vehementa. Comparativ insa, personajele sunt diferite si din infruntare castiga Statham pentru ca este mai credibil in rolul de bataus. Setup-ul este simplu si il are in centru evenimentelor pe Nick Wild. Cu un trecut murdar si violent, neprecizat concret insa, acesta locuieste in Vegas. Linistit cu o slujba de rand, ca agent de securitate pentru un avocat, decide sa ia masura atunci cand o fosta iubita de-a sa (Dominik Garcia-Lorido) ii cere ajutorul pentru a se razbuna pe un  infractor (Milo Ventimiglia) atunci cand o brutalizeaza. Doar ca lucrurile se complica, asa cum era previzibil, siNick trebuie sa redevina persoana ascunsa pana acum. Fie, domnul are si antecedente bune: "Bank Job" si "Redemption". Doar ca acolo era mai cumpatat cu dialogurile. Este bun in scenele de actiune si este constient de asta. Ba chiar reuseste sa livreze cel putin doua momente decente. Milo Ventimiglia este convingator in rolul de copil de bani gata, sadic, in ceea ce ar trebui sa fie un gangster. Pentru fanii filmelor haotice, dar care isi diminueaza pe parcurs incoerenta, pentru aceia care nu vor nimic mai mult decat un film comun despre batai si violenta, "Wild Card" functioneaza perfect. Pentru toti ceilalti insa, exista alternative. Si totusi pelicula poate functiona mai bine ca thriller. Fara specialitati suculente in meniu. Fara ploturi complexe. Cu putin amuzament picant si ceva mai multa dependenta pentru jocurile de noroc. Adaug asta tot la avantaje. Vizionare trailer: http://youtu.be/AlL1M8A1e_0  

Nota

Nota utilizatorilor: 0.68 ( 1 utilizatori)
0

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail