Seriale

Virgin River – cea mai noua slabiciune la capitolul seriale Netflix

Virgin River – serial Netflix

„I sold my house and most of my belongings. And then I quit my job. And I moved to this town that I’ve never heard of just so I could live in there.”

  • Gen program: serial – drama, romantic
  • Creator: Sue Tenney
  • Actori: Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Annette O’Toole, Tim Matheson, Lauren Hammersley, Benjamin Hollingsworth
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Episoade: 10 –  sez 1,  sez 2 (TBA)
  • Disponibilitate: pe Netflix din 6 decembrie 2019

“Virgin River” este un serial Netflix emotionant despre care m-as bucura sa fie urmarit de cat mai multe persoane, ca s-ar putea sa fie ratat tocmai ca nu prea se discuta despre el. Si zic eu ca ar fi pacat sa nu primeasca atentia pe care o merita, mai ales ca vine de la creatoarea unor altor titluri de familie – „The Good Witch” sau „7th Heaven” printre altele.

Serialul Netflix “Virgin River” are la baza o serie de romane scrise de Robyn Carr – il poti comanda aici pe cel care este ecranizat momentan. Seria initiala are undeva peste 20 de volume, dar Netflix a avut grija ca in primul sezon sa combine mai multe povesti si personaje, cat sa aiba si logica si sa nu se intinda prea mult.

Vestea buna este ca vom avea o continuare pentru ca „Virgin River” va avea si sezonul 2, deja confirmat (pe 17 decembrie se termina filmarile), iar eu am impresia ca lucrurile nu se vor opri aici. Povestea ca intreg – cu toate subploturile – are mult potential, mai ales in cazul celor carora le plac subiectele astea despre viata, pierderi, a doua sansa si dragoste.

„Virgin River” incepe prin a ne face cunostinta cu Melinda Monroe, personajul principal al show-ului. O vedem cautand locul care ii va deveni casa, dupa ce a decis sa se mute intr-o asezare rurala si izolata. A acceptat sa fie asistenta aici, fugind de un trecut pe care il vrea uitat. Gaseste o comunitate nu chiar primitoare. Descopera curand ca doctorul cu care va trebui sa lucreze nu stia de sosirea ei si refuza sa colaboreze cu ea, avand multe piedici puse pentru a munci. Isi da seama ca poate nu a luat cea mai buna decizie cand inca mai are multe lucruri pe care sa le infrutne si nu isi face bine sa le ignore. In toata calatoria asta de redescoperire ii sta alaturi Jack, proprietarului unui bar, el insusi un individ cu traume. S-ar putea ca povestea sa iti aminteasca de „Hart of Dixie”, dar seriozitatea este mai mare si nu se trateaza adolescentin nimic.

Acum o sa iti spun cateva motive pentru care am fost cucerita de serialul „Virgin River” si de ce cred ca ar trebui sa il vezi si tu:

  • Coloana sonora! Am descoperit cel putin cinci melodii superbe folosite in cele mai emotionante momente in serial si pe care le-am adaugat ulterior in playlist-ul meu. Preferata mea ramane SYML – Where’s My Love, care de altfel incheie serialul intr-o nota destul de amaruie. Poti vedea aici toata lista de melodii care ruleaza pe parcursul serialului.
  • Distributia este una care bucura fanii altor seriale. Asta pentru ca ii vedem impreuna pe Martin Henderson, pe care fanii il stiu si adora din Grey’s Anatomy, pe Alexandra Breckenridge care a avut un rol cu impact in The Walking Dead si, mai ales, This is Us, plus veteranii Annette O’Toole si Tim Matheson. Daniel Gillies, cunoscut din epopeea The Originals, are aparitii episodice.
  • Personajul principal are o poveste foarte bine trasata, cat sa ii intelegi decizia si sa iti faci o idee despre ce anume a fortat-o sa ajunga aici. Intr-atat incat empatizezi cu ea, mai ales ca este interpretata lejer, incat iti incalzeste inima.
  • Povestea este redata fragmentat. Intelegem de la inceput ca Melinda fuge de ceva si iti este destul de usor sa intelegi exact ce demoni poarta tanara. Si partea asta mi-a placut tare mult – inainte de a se putea acomoda cu noul loc, trebuie sa se impace cu ea insasi.
  • Am apreciat temele despre vindecare si despre a avea grija de propria persoana sau de ceilalti. Protagonista interpretata de Breckrindige este o combinatie interesanta intre vulnerabilitate, farmec si putere. Este placut sa ii afli secretele si sa iti dai seama ce ii seaca ratiunea si pentru ce se pedepseste.
  • Locatiile sunt foarte ofertante pentru ca de cele mai multe ori suntem plimbati prin asezari rurale, prin cabane de munte sau localuri intime, cazari care te fac sa simti ca ai nevoie de o vacanta.
  • Serialul are si o idila care se dezvolta deloc grabit, iar faptul ca protagonistii se potrivesc place si mai mult. Dar cred ca cel mai mult m-am simtit santajata pentru cum evolueaza relatia multora dintre cei pe care urmarim – multi dintre ei au ceva de rezolvat pe partea sentimentala.
  • Se face o examinare a existentei in micile orase, cu tot ce inseamna greutati si provocari. Poate ca totul este prea simplu si comod, cam cum se intampla in “When Calls the Heart”, dar nu se ajunge la nivelul cheesy de acolo.
  • Se insista foarte multe pe sanatatea mentala si studiul traumelor psihice. Cei care sunt centrul de interes al povestii poarta povara unor dureri care ii afecteaza, iar traumele lor ii sufoca fara sa stie sa vorbeasca despre ele.
  • Daniel Gillies (Mark) si Martin Henderson (Jack) au mai jucat impreuna in comedia romantica Bride and Prejudice (2004).

„Virgin River”, productie originala Netflix este genul de serial pe care il asociezi cu vizionarea in fata unui semineu, cu pasiunea de a urmari un film simplu, deloc pretentios, la care sa nu fii prea critic si sa te bucuri de mesajul incurajator si o poveste de dragoste decenta. Iar acum ca este si iarna, recomand o cana de ciocolata calda langa.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail