Horror, Special, Thriller

[REVIEW] The Forest (2016)

Poster CC.indd“ My sister Jess and I, we are identical twins. Once something happens to the one of us, the other one could tell. It’s hard to explain, but I can just feel it. She’s in trouble, and she needs me.”

  • Regizor: Jason Zada
  • Actori: Natalie Dormer, Eoin Macken, Stephanie Vogt, Taylor Kinney
  • Gen: Thriller, Horror
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 95 minute

Am vazut suficiente filme horror cat sa recunosc cu usurinta unul cand il vad. Si „The Forest” avanseaza mai bine pe linia de thriller si e in regula ca a ales directia asta. Faptul ca a optat sa aiba ca subiect un mit urban (o locatie reala de altfel) – padurea sinucigasilor si ca se introduc personaje asiatice in evenimentele cele mai importante, ne lasa sa comparam uneori productia cu franturile creepy care fac din filmele japoneze unele veritabile pentru genul de groaza. Aici insa, atmosfera si background-ul fac diferenta dintre ceva mediocru si spectaculos, constructia personajele fiind plasata pe planul secund.

Filme ca ‘Friday the 13th’, ‘Evil Dead‘, ‘The Cabin in the Woods‘, recentul ‘The Witch‘ (foarte sumbru) ne-au trimis in mijlocul salbaticiei si ne-au lasat prada unor sunete animalice, bajbaind indelung dupa o solutie ca sa salvam personajele care descumpaneau. Si niciodata nu reuseam. Cum altfel cand lumina era slaba, noaptea adapostea criminali sau aparitii fantomatice si protagonistii veneau cu un bagaj care le ingreuna constiinta? Cam asa stau lucrurile si cu „The Forest”. Se apropie timid de „The Blair Witch Project”, inca unul dintre cele mai bune found-footage.

Sara (Natalie Dormer) imparte o legatura puternica cu sora sa geamana. Simte cand aceasta este in pericol si daca are nevoie de ea. Asa se intampla si cand aceasta este declarata disparuta de catre cei de la scoala unde preda, in Japonia. Convinsa ca aceasta este inca in viata, desi ultima oara era vazuta in padurea unde oamenii intra pentru a-si curma viata, pleaca sa o caute, in ciuda protestelor prietenului sau. Avertizata insa, ca nimic din ce va vedea nu este real, se aventureaza alaturi de un ziarist (Taylor Kinney, convingator – o aparitie ademenitoare) in cautare de subiect. Sunt ajutati de un ghid care cunoaste mai bine ca oricine ce este in jukai, adica “Marea de copaci”. Curand, Sara nu mai este in stare sa faca diferenta dintre paranoia, halucinatii si posedari si totul scapa de sub control.

Cu un ritm lent (potrivit pentru abordare), un subiect ofertant si deloc pretentios (ceea ce nu e neaparat ceva rau), „The Forest” sperie cand trebuie sa o faca. Si este suficient pentru un film care promite spaime. Nu se complica cu replici altfel decat sumare, dar este cu atat mai interesant cu cat spre final rezerva cateva surprize pentru care merita sa astepti. De vazut.

Filmul intra in cinematografe din 8 ianuarie si este distribuit de InterComFilm.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail