Comedie, Romantic, Special

[REVIEW] ‘Mr. Right’ (2016)

mr right poster

”- Hey, did you have to finish a book on tape?

– No, sorry. I had to kill somebody in the parking lot.

– Yeah, into it.”

  • Regizor: Paco Cabezas
  • Actori: Anna Kendrick, Sam Rockwell, Tim Roth, James Ransone, Anson Mount, Michael Eklund, RZA, Katie Nehra, Jaiden Kaine
  • Gen: Comedie, Actiune, Romantic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 90 minute

In 1997 John Cusack era Martin Blank in ‘Grosse Pointe Blank’ – un asasin platit care isi facea timp printre misiunile comandate sa se mai si distreze. Ba chiar la un moment dat se indragosteste. Acum vedem cum un hitman isi gaseste sufletul pereche printre gloante, urmariri si asasinate, doar ca de data asta pe marele ecran este o desfasurare mai mare de energie si personajele sunt aproape complementare. Dar directia pe care se axeaza fiecare dintre cele doua filme sunt diferite. Aici cunoastem un individ care incepe sa aiba probleme de morala si in loc sa execute crimele pentru care este contractat, decide sa pedepseasca solicitantul. Interesant twist. Ce este si mai fascinant este cum alege regizorul sa abordeze situatia: cu haz si fara eforturi care sa fie sesizabile.

‘Mr. Right’ este unul dintre acele filme independente, care functioneaza foarte bine in circuitul festivalelor si care sper sa primeasca o atentie mai mare. Este destul de amuzant cat sa placa, desi asta nu il face neaparat memorabil. Nici macar interpretarile nu sunt vreo provocare solicitanta, dar actorii sunt atat de naturali, inca nu conteaza prea mult ca personajele nu au complexitate.

Cuplul este la fel de atipic cum distingeam in ‘Trainwreck‘ sau ”Sleeping With Other People‘ anul trecut. Insa fara vulgaritatea din cele doua (care dadea o pozitie solida productiilor),  aici inlocuita cu violenta. Tradusa prin scene de lupta care au, la propriu, coregrafii. Pentru ca da, infruntarile corp la corp se fac in pasi de dans.

Anna Kendrick este Martha. Ghinionista in dragoste, descopera ca este inselata de prietenul sau. Insa, depresia la ea ia o alta forma si tanara devine tot mai energica. Se distreaza incontrolabil si incearca lucruri noi, fara precautie. Astfel ajunge sa il intalneasca pe Francis (Sam Rockwell). Aceata este sincer cu ea de la bun inceput: slujba sa este de… criminal. Doar ca Martha primeste totul ca o gluma si alege sa creada ca euforia individului abia cunoscut este pusa pe seama intalnirii cu ea. In mare are dreptate. Doar ca el este urmarit de un agent FBI si pana sa isi dea seama in ce incurcatura a intrat, ea deja s-a indragostit.

Cel mai amuzant personaj este cel interpretat de RZA, pe care nu l-am recunoscut pana la derularea genericului final. Mea culpa. De fapt este mai degraba caraghios in relatia cu Francis, daca te raportezi la cat de ciudate sunt dialogurile dintre vanat si vanator. Sunt la fel de putin valabile ca si protagonistii in sine. Pe care din nou ii mentionez ca fiind foarte fain conturati.

O comedie indie cu farmec. Are scene cu adrenalina si efervescenta, actori cu carisma – un mix neobisnuit cu scantei si momente caraghioase si placute. O sa recunosc ca mi-a placut mai mult decat ma asteptam. O incercare de a topi cliseele specifice comediilor romantice cu un pachet de action thriller.

Filmul intra in cinematografe din 22 aprilie si este distribuit de Ro Image.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail