Comedie, Special

[REVIEW] Bad Moms (2016)

bad moms poster

„We all work too damn hard trying to make our kids lives amazing and magical. Their lives already are amazing and magical. Screw it. Let’s be bad moms.”

  • Regizori: Jon Lucas, Scott Moore
  • Actori: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate, Jada Pinkett Smith, David Walton, Clark Duke, Jay Hernandez
  • Gen: Thriller, Actiune
  • Premii: un premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 101 minute

‘Bad Moms’ este una dintre comediile alea facute special pentru sezonul de vara. Nu insista prea mult sa te castige, nu face eforturi radicale pentru a demonstra vreo teorema dezbatuta indelung. Alege un subiect simplu si il exploateaza cat mai lejer, pentru a nu aglomera si solicita. Fresh, vulgar uneori, cu replici ilare adeseori si situatii si situatii mai caraghioase rar. Cliseistic desigur, mai ales in ceea ce priveste evolutia relatiilor personajelor. Doar ca nu prea mi-a pasat. Este ideal pentru relaxare, pentru rontait popcorn si pentru a mai evada din rutina asta sufocanta – fie din pricina caniculei, fie a monotoniei.

Scris si regizat de duo-ul Jon Lucas si Scott Moore, filmul ia alta pozitie fata de mai putin emotionantul ‘Mother’s Day‘ si de data asta vedem mai multe femei care decid sa demisioneze de la jobul de mama. Sau mai degraba sa ‘lucreze’ part time. Si de aici deriva cateva momenta amuzante care distreaza atunci cand glumele nu devin repetitive. Domnii responsabili de scenariu au in spate experienta pentru comedii. Ne-au amuzat cu filme ca ‘Four Christmases’, seria cu mahmureli ‘The Hangover’, mostra cu euforia pubertatii ’21&Over’. Uneori se scapa dozajul in ceea ce priveste limbajul trivial sau vulgaritatea unui personaj. Dar din nou, nu se pune problema de acuze. In ignoranta mea am ras. Chiar foarte mult.

La inceput o cunoastem pe Amy (Mila Kunis). Mama cu norma intreaga, sotie iubitoare, femeie responsabila, angajata dedicata. Este constienta ca nu se poate imparti in toate locurile unde este solicitata pentru a fi mereu prezenta acolo unde cei doi copii au nevoie de ea. Asta pana intr-o zi cand isi da seama ca este suficient. Extenuata, dezamagita de infidelitatea sotului, decide sa evadeze din rutina de casnica si sa devina o mama rea. Si nu este singura. Alaturi de doua femei abia cunoscute toate vor cauta din nou libertatea si pofta de viata.

Este usor sa te recunosti in personajele portretizate. Fie in naivitatea, curajul, exuberanta sau in determinarea lor. Daca asta s-a intentionat, s-a reusit. Fie si cu pretul unei protagoniste moale (Kristen Bell, simpatica pe rolul supusei speriate), al uneia guralive si slobode la gura (Kathryn Hahn, sarea si piperul) sau a unei intretinute plictisite cu frustari (Christina Applegate, interesanta). Etichetarile pot parea generale, dar asa le-am primit si nu m-au deranjat catusi de putin.

Raportat la asteptarile mele in privinta filmului,  filmul ‘Bad Moms’ este o comedie tipica despre razvratirea femeii, enuntata in aceleasi afirmatii standard. E dulceag fara sa provoace alergie si caraghios, fara sa doara burta de ras. Dar place. E ca un ‘Valentine’ al femeilor indragostite de copii. Si poate intelege(m)ti altfel tot ceea ce presupune aceasta activitate – surprinsa cu comic.

Sigur o sa vreti sa dansati cand la petrecerea aia euforica, care aminteste de reuniunea din adorabilul ‘Sisters‘ se aud ritmurile ‘Hey Mama’.

Filmul intra in cinematografe din 29 iulie si este distribuit de Freeman Entertainment.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail