Comedie, Special

[REVIEW] ‘Sisters’ (2015)

sisters“ We need a little less Forever 21 and a little more Suddenly 42.

  • Regizor: Jason Moore
  • Actori: Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph, Ike Barinholtz, James Brolin, Diane Wiest, John Leguizamo
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, doua nominalizari (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 138 minute

Lucrurile sunt foarte simple: o comedie lejera, fara pretentii, dar cu gaguri vulgare cat sa nu deranjeze, bine plasate si inteligente. Tina Fey si Amy Poehler, doua comediante care au devenit cunoscute in cadrul Saturday Night Live, isi fac de cap intr-un film in care bascalia si ironiile sunt epuizate, dar nu pana la a plictisi sau sa devina repetitive.

Este la indemana sa iti dai seama cat de bine s-au simtit doamnele la filmari, transmitand audientei buna dispozitie, nu doar prin gagurile dese, dar mai ales prin portretizarea unor personaje amuzante, cu dialoguri care curg cursive. Iar improvizatia specifica de stand-up comedy este mereu parte din scenariul filmului, astfel ca modificarile facute in scenariu nu pot decat sa imbunatateasca comicul pe care se paria la inceput.

„Sisters” este un film perfect pentru o noapte a fetelor, dar se muleaza usor si sigur pe placul si pe gustul barbatilor, care se vor distra pe seama unei petreceri unde adultii dau in mintea copiilor. Imaginati-va un mix intre „Take Me Home Tonight”, „The Hangover” si „Old School”. Cam despre asta este vorba. Doua surori, complet diferite la port, la preocupari, dar mai ales la simtul raspunderii, revin in casa parinteasca. Insa vestea ca aceasta va fi vanduta devine pretextul de care aveau nevoie pentru a depana amintiri, dar mai ales pentru a-si servi reciproc scuza perfecta pentru o ultima petrecere. Si stiti cum e cand lucrurile nu ies asa cum planuiesti.

Daca primul sfert al filmului este pregatitor si facem cunostinta cu personajele, ce urmeaza dupa te manipuleaza rusinos. Si razi cu pofta. De situatiile caraghioase in care sunt gasite personajele, de schimbul de replici si se profita de orice oportunitate pentru a se face haz de necaz. Aspectul romantic nu este neglijat. La o sinteza mai amanuntita, scenariul devine unul teribil de banal, dar nici ca iti pasa cand te simti asa bine – un guilty pleasure pentru orice sezon cand petrecerile sunt in toi. Cu siguranta nu s-a intentionat bifarea unei capodopere, „Sisters” fiind mai degraba un film la care te simti bine pe moment, pentru a-l uita a doua zi.

Filmul intra in cinematografe din 1 ianuarie si este distribuit de Ro image.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail