CineCronici, Comedie, Romantic

[REVIEW] Mother’s Day (2016)

poster mama ce zi

– I was adopted. I’ve always wondered, did she just throw me away?
 What you have to do, you have to find your mother.

  • Regizor: Garry Marshall
  • Actori: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis,Timothy Olyphant, Britt Robertson, Héctor Elizondo, Jack Whitehall, Jon Lovitz
  • Gen: Comedie, Romantic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 118 minute

Garry Marshall bifeaza cu ‘Mother’s Day’ al treilea film in care improvizeaza un scenariu direct proportional cu greutatea numelor actorilor, dupa ce anterior a dedicat filme altor doua sarbatori importante – Ziua Indragostitilor si trecerea in noul an. Cunoscut pentru proiectele cu Julia Roberts – ‘Pretty Woman’ (tribute feeling), ‘Runaway Bride’, pentru nefirescul ‘Frankie and Johnny’, efervescentul ‘Overboard’ sau nostalgicul ‘Beaches’ despre prietenie. Cu un stil inca nedemodat, autorul filmului nu face mari eforturi sa inchege povestile si nici ca ar fi vreo diferenta. Aplica acelasi tratament sumar ca si in cele doua productii recente – se inghesuie mai multe personaje in acelasi decor, cu situatii si povesti diferite. Iar daca esti familiarizat cu stilul regizorului, reteta nu are defecte si o sa vrei sa mai ceri inca o portie.

Ziua Mamei se apropie si personajele pe care le cunoastem infrunta diverse probleme. Sandy (Jennifer Aniston) este divortata, afla ca fostul sot s-a casatorit si acum copiii ei vor avea o mama vitrega. Miranda (Julia Roberts) a renuntat la viata de familie pentru a-si face o cariera, iar Kristin (Britt Robertson) creste acum o copila, alaturi de barbatul care o iubeste neconditionat. Nu ii poate accepta cererea in casatorie pentru ca nu este impacata cu trecutul sau si nu si-a cunoscut niciodata mama biologica. Jesse (Kate Hudson) nu a mai pastrat legatura cu parintii sai, de care ascunde adevarul casniciei sale si s-a refugiat intr-un alt oras, alaturi de sora sa.

In ceea ce priveste dezvoltarea personajelor, aparitia Juliei este stearsa si nu pare folosita cat trebuie, astfel ca personajul sau nu pare sa rezoneze cu un real interes. Desi, asa cum mentionam la inceput, se fac cateva trimiteri la basmul modern Pretty Woman, alaturi de care joaca din nou cu Hector Elizondo. Jennifer Aniston portretizeaza o protagonista de care mi-a fost drag si alaturi de care m-am distrat, iar in fiecare capitol in care o vedem place. Si pentru ca este o comedie romantica, trebuie sa vedem si un love interest si il urmarim pe Jason Sudeikis. Acesta primeste si cea mai emotionanta partitura, iar postura de tata panicat si grijului ii prinde bine pe marele ecran.

O antologie de clisee asumate. ‘Mother’s Day’ nu se fereste sa faca din stereotipurile filmelor americane un suport solid al scenariului. Absurd uneori, poate deveni amuzant daca inchizi ochii la previzibilitatea unor momente. Un chick flick cu toate caracteristicile specifice subgenului. Si nu te minte de la inceput ca te invita la vizionarea a altceva, astfel ca stii bine ce o sa ti se ofere in meniu. Cu comanda stabilita, iti ramane decat sa te bucuri.

Desigur cateva scene hazlii, alte schimburi de replici caraghioase sau ritmul cheesy nu pot salva ‘Mother’s Day’ din propria capcana. Din fericire, pentru un good mood movie nici nu trebuie mai mult. Stii la ce te uiti, asa ca adopti asteptarile la unitatile promise si toata lumea este fericita. Si daca este ceva cu care va castiga garantat filmul, daca nu unele personaje, atunci coloana sonora sigur o sa te santajeze sa il apreciati altfel.

Cu toate defectele venite la pachet, productia este de urmarit alaturi de mame. Veti zambi la final amandoua. Daca nu atunci, macar cand Ed Sheran fredoneaza versurile din ‘Photograph’. Si am curiozitatea ca filmul ar putea sa transmita mai multe decat se vede la prima impresie.

Filmul intra in cinematografe din 13 mai si este distribuit de Freeman Entertainment.

Multumesc pentru rasfatul din seara premierei Beauty One.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.