Festivaluri de Film

PIFF 2017 – Programul selectiilor de la Ploiesti International Film Festival

A inceput a VI-a editie a Festivalului International de Film Ploiesti

Aceasta se desfasura in Cinema City din AFI Ploiesti pana duminica, 14 mai

Cele patru zile de festival ofera vizitatorilor 62 de scurtmetraje din intreaga lume, atent selectionate si distribuite in cele 7 sectiuni ale festivalului:

  • Official Competition: filme de gen: fantasy, thriller, SF si horror
  • Dark Comedy: comedii scurte cu umor negru
  • War Zone: filme scurte despre razboi si conflicte
  • Lovestory Special: povesti scurte de dragoste, neobisnuite
  • Destination Unknown: scurtmetraje cu si despre calatorii
  • Genre Animation: animatii scurte de gen
  • Romanian Tales: sectiune speciala dedicata scurtmetrajelor romanesti

SPOT OFICIAL FESTIVAL (pagina facebook aici)

Juriul celei de-a VI-a editii a Festivalului International de Film Ploiesti, cel care va decide cel mai bun film din Competitia Oficiala, care va primi Trofeul PIFF si marele premiu de 1.000 de euro, este alcatuit din: Rodica Lazar (actrita), Ileana Birsan (critic de film si jurnalist), Alexandra Safriuc (scenarist si organizator Shorts Up) si Claudiu Mitcu (regizor si producator). In plus, filmul preferat al publicului va primi un premiu de 500 de euro.

Emilian Floares, directorul Festivalului International de Film Ploiesti a declarat: „Ne dorim sa le oferim celor din Ploiesi un eveniment care sa fie ofertant, complex si educativ, de ce nu. Sa aiba o alternativa, in primul rand, la clasicele filme de la Hollywood. Pentru editia din acest weekend, am imbogatit programul festivalului cu doua workshop-uri: SCREENWRITING Workshop cu Filip Columbeanu si Workshop DE CE NE UITAM LA FILME cu Ileana Birsan. Sambata ii asteptam pe spectatori la concertul WE SINGING COLORS, unde au intrarea libera, iar duminica, pentru a oferi sare si piper galei de premiere, avem moment de stand-up comedy cu Sergiu Floroaia si Toma Alexandru.”

Festivalul International de Film Ploiesti este organizat in perioada 11-14 mai de Helen Film® cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al BRD Groupe Societe Generale, al AFI Ploiesti si al Cinema City, in parteneriat cu Fundatia Comunitara Prahova.

PROGRAM PIFF 2017

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail