Noutati din lumea filmului

Netflix dupa un an in Romania: date si situatii

Netflix si binging: ce au ales abonatii sa urmareasca

Potrivit datelor analizate de Netflix, utilizatorii din Romania au devorat seriale SF precum The OA sau The Mist si au savurat pe indelete comedii precum You Me Her, Friends from College sau Big Mouth.

Membrii Netflix din toata lumea isi creeaza propriile reguli atunci cand vine vorba de consumul de divertisment. Doar anul acesta, abonatii au urmarit peste 140 de milioane de ore de seriale, filme, documentare sau stand-up comedy pe zi – ceea ce echivaleaza cu aproximativ 1 miliard de ore pe saptamana.

Romanii sunt la fel de captivati de lumea minunata a povestilor si a divertismentului TV, primul studiu dedicat utilizatorilor din Romania oferind date de actualitate si statistici inedite.

Binging-ul este definit de utilizatori ca sesiuni in care vizioneaza intre 2 si 6 episoade la rand. Cu toate acestea, unele seriale sunt atat de iubite de membri, incat acestia urmaresc un sezon intreg in 24 de ore de la momentul lansarii pe platforma. In Romania, Stranger Things 2 a fost serialul urmarit cel mai rapid in 2017. 

Statistici interesante: un membru din Romania a vazut filmul War of the Worlds cu Tom Cruise si Dakota Fanning de nu mai putin de 179 de ori in 2017. Se pare ca romanilor le plac filmele si serialele cu suspans, avand in vedere ca printre titlurile preferate se numara si House of Cards sau Narcos.

Serialele devorate de romani in  2017 la Netflix

Anul acesta am evadat din realitate cand am devorat (adica am urmarit mai mult de doua ore pe zi) drama italiana Suburra: Blood on Rome sau seriale SF precum The OA sau The Mist,  iar intrebarea cine e vinovat (si cine nu) din The Keepers ne-a tinut in suspans.  

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail