Lansari filme, Stiri

Atelier de creatie via „The Hunger Games”: Joaca de-a Jocurile Foamei

Stiti deja ca astept cu multa nerabdare cea de-a treia parte din ecranizarile „Jocurile Foamei”, carti semnate de autoarea Suzanne Collins. Am dedicat deja doua articole tip maraton pentru recapitularea primelor doua adaptari („The Hunger Games” (2012) si „Catching Fire” (2013)), adaugate la cronicile deja gazduite pe blog.

 Pasiunea pentru film a fost aprinsa, imediat dupa ce am vazut primul film. Fara sa mai am rabdare un an ca sa aflu ce se intampla mai departe cu personajele, de altfel nedreptatite in primul volum cinematografic, am decis sa citesc trilogia. Curioasa si nerabdatoare am facut rost de primele doua la biblioteca si pentru ultima mi-am chinuit ochii cu ecranul unui calculator. Recordul a fost sa citesc in doua zile cele trei carti. Doar Cecelia Ahern si „Gargui” imi mai dadusera astfel de insomnii. Cat despre patimile mele cinefile o sa numesc maratoane „Matrix” sau „Star Wars”, urmarite intr-o zi.

Sa va povestesc ce lucru frumos s-a intamplat ieri movie-book-imagination related. La distribuitorul oficial al filmului in Romania, CineForum, a ajuns entuziasmul care imi anima tot elanul pentru promovarea acestui film, cu toate mijloacele care-mi stau in putere. Promoterul Ranevents Comm a pus la cale un atelier de creatie si proiectul a implicat doisprezece oameni care scriu despre filme, carti si evenimente. Invitatia era clara si motiva acceptarea cu cateva cuvinte cheie: districte, distractie, imaginatie si implicare.

Tema a fost provocatoare si plina de „obstacole” pentru ca am lucrat cu unelte pe care nu le manuiam foarte bine. Dar cei din spatele ideii cu care activitatea principala este lucrul cu materiale reciclabile, Reciclare Creativa,  au avut o rabdare incredibila si au venit cu sugestii care au ajutat ca rezultatul final sa fie unul aproape perfect. Spun aproape pentru ca deh, in cazul meu cel putin, lucrurile au funtionat mai greut, fiind codasa la terminare pentru ca mi-am ales districtul 7 (reprezentat de copaci) si mi-a fost mai greu sa il pun practica. Iata mai jos ce am reusit sa fac si zic eu ca arata binisor petru un incepator 🙂

Ce a trebuit sa facem? Fiecare dintre cei 12 reprezentanti ai revoltei pornite in „Sfidarea” am primit cate un medalion din lemn, gravat cu gaita zeflemitoare – The Mockingjay. Ajutandu-ne de uneltele profesionale, a trebuit sa il mesterim si sa il personalizam cu obiecte care fac trimiteri la fiecare dintre cele 12 districte. Amintesc indeletnicirile:

  • Districtul 1 este cel mai apropiat de capitoliu pentru ca realizeaza lucruri de valoare si scumpe pentru Panem, sectorul fiind responsabil pentru luxul si decoratiunile de fala.
  • Districtul 2 ofera materia de lucru pentru cladiri, piatra.
  • Districtul 3 este specializat in tehnologie si adaposteste multi ingineri
  • Districtul 4 are ca indeletnicire pescuitul
  • Districtul 5 asigura electricitatea si puterea de alimentare pentru toata natiunea
  • Districtul 6 construieste  mijloacele de transport, trenurile cu care se fac legaturile dintre districte
  • Districtul 7 ofera lemnul, hartia
  • Districtul 8 se ocupa de haine, de textile, de uniformele soldatilor
  • Districtul 9 ofera grane
  • Districtul 10 are multi fermieri
  • Districtul 11 are ca ocupatie agricultura
  • Districtul 12 are ca activitate mineritul
  • Districtul 13 furniza armamentul

Trebuie sa multumesc pentru incurajari prietenilor din blogosfera cinefila care m-au insotit in aceasta aventura, Ioana si Flavius de la EdgeandBack.ro, respectiv F and G must see si celorlalti pentru entuziasmul molipsitor. Mai jos aveti o galerie de poze ca sa va faceti o idee despre ce a insemnat lupta noastra impotriva asupririlor presedintelui Snow si impotriva Panemului.

P.S.: Multumesc pentru invitatie si felicitari pentru organizare Ranevents Comm, CineForum si Reciclare Creativa. Si gazdelor Starbucks Promenada.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail