Fără categorie

Filmul horror IT: lider de incasari cu multe recorduri doborate

Dupa ce a cucerit box office-ul american si a devenit horror-ul cu cele mai bune incasari din istorie, ,,IT” (cronica aici) domina si clasamentul veniturilor realizate la nivel local si genereaza 628.166 lei in weekend-ul lansarii pe marile ecrane din Romania, fiind vizionat de 32.214 spectatori.

Printre alte recorduri doborate la nivel global ale filmului IT: filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile in luna septembrie la debut, filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile la debut lansat toamna, cel mai bun debut din toate timpurile pentru un film horror cu rating R (sau cu orice rating), al doilea cel mai bun weekend de debut pentru orice film cu rating R (dupa Deadpool).

Adaptarea celebrului roman semnat de Stephen King, filmul urmareste povestea a sapte tineri marginalizati din oraselul Derry, Maine, care isi spun ,,Clubul Pagubosilor.” Fiecare dintre acestia a fost ostracizat din motive variate; fiecare dintre acestia este tinta unor batausi…si toti au vazut toate fricile cum prind viata in forma unui pradator antic care isi schimba forma pe care nu il pot denumi altcumva decat ,,IT”.

Inca de la inceput, orasul Derry a fost locul de vanatoare al entitatii, iesind la suprafata din canal la fiecare 27 de ani pentru a se hrani cu fricile prazii: copiii din Derry. Imprietenindu-se de-a lungul unei veri terifiante, dar si palpitante, Ratatii formeaza o legatura stransa pentru a reusi sa isi depaseasca frica si sa opreasca ciclul de crime care au inceput intr-o zi ploioasa, cu un baiat care a urmarit o barca de hartie pe masura ce cadea intr-un canal direct in mainile Clovnului Pennywise.

In ,,IT” joaca Bill Skarsgard (“Allegiant,” “Hemlock Grove”) in rolul lui Pennywise, personajul negativ din poveste. Un ansamblu de tineri actori joaca in film, inclusiv Jaeden Lieberher (“Midnight Special”), Jeremy Ray Taylor (“Alvin si veveritele: Marea aventura”), Sophia Lillis (“37”), Finn Wolfhard (serialul “Stranger Things”), Wyatt Oleff (“Gardienii galaxiei”), Chosen Jacobs (viitorul film “Cops and Robbers”), Jack Dylan Grazer (“Tales of Halloween”), Nicholas Hamilton (“Captain Fantastic”) si Jackson Robert Scott, care debuteaza in acest film.

Muschietti a regizat ,,IT” pornind de la un scenariu scris de Chase Palmer, Cary Fukunaga si Gary Dauberman, bazat pe romanul scris de King. Roy Lee, Dan Lin, Seth Grahame-Smith, David Katzenberg si Barbara Muschietti au produs acest film, iar Dave Neustadter, Walter Hamada, Richard Brener, Toby Emmerich, Marty P. Ewing, Doug Davison, Jon Silk si Niija Kuykendall sunt producatorii executivi.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail