Fără categorie, INTERVIURI

Audrey Fleurot si Mehdi Nebbou – interviu Morgane: Geniul investigatiilor

– Audrey Fleurot si Mehdi Nebbou –

Interviu Serialul Morgane: Geniul investigatiilor in cadrul celei de-a 24a editii a Unifrance, Rendez-vous in Paris

Inceputul anului a debutat pentru cativa dintre cinefilii interesati, cu o intalnire cu oameni din industria filmului, la in cadrul celei de-a 24a editii a Unifrance, un eveniment  sustinut de CNC-ul frantuzez, o organizare care isi promoveaza productiile de teritoriu la nivel global. Cu curiozitate, am acceptat invitatia de a participa la un “rendez-vous”, unul la care au participat mai multi jurnalisti, dar mai ales actorii Audrey Fleurot si Mehdi Nebbou, pe care ii vom putem vedea si la noi in serialul de investigatii „Morgane: Geniul investigatiilor”, care va avea premiera la Diva Romania. 

La inceput, productia ne face cunostinta cu Morgane Alvaro (Audrey Fleurot – The Intouchables, Midnight in Paris), mama a trei copii, care desi este extrem de inteligenta prefera sa nu iasa cu nimic in evidenta. Asta pana intr-o seara cand, lucrand la o sectie de politie ca femeie de servici, intervine in ancheta unui caz si detectivii remarca ca observatiile ei i-au ajutat sa avanseze in investigatie. Cu toate ca are un IQ peste medie, acest lucru nu a ajutat-o foarte mult, dar curand politistii decid sa o accepte drept consultant, mai ales cand sunt cercetati criminali inteligenti. 

Parteneriatul ei presupune sa colaboreze cu capitanul sectiei, Adam Karadec (Mehdi Nebbou), care are multe obiectii in ceea ce priveste modul ei de a conduce operatiunile. Insa, aceasta impune o singura conditie pentru a fi de ajutor: sa fie redeschis un caz de desparitie: cel al sotului ei, despre care nu mai stie nimic de 15 ani.

Despre serialul comedie-crima, T.O. – HPI – Hayt Potentiel Intellectuel, puteti afla mai multe detalii in materialul interviu de mai jos, unde actorii au vorbit despre cum evolueaza povestea, despre provocarile de la filmari sau despre ce presupune colaborarea dintre ei si mai ales despre personajele lor.

Audrey a vorbit la inceput despre faptul ca, desi este vorba despre un gen cunoscut, un mix intre umor si investigatii, in care in fiecare episod se cauta un vinovat, este important ca la final totul se rezolva, iar asta iti lasa loc sa cunosti mai bine personajele principale, ceea ce avantajeaza scenariul. De fapt, asta a si fost una dintre provocari, sa fie ceva reinventat, sa fie ceva la care sa vrei sa te uiti – de altfel, initial seria nu a fost gandita ca fiind o comedie. Iar pe parcurs lucrurile s-au schimbat. Ambii actori au confirmat ca la inceput a fost un concept diferit si ca serialul nu avea note de umor, lucru care pe parcurs s-a schimbat, mai ales pentru personajul lui Audrey. 

De altfel, fiecare din echipa implicata in productie a adus propria contributie in ceea ce priveste modul in care seria s-a transformat “in ceva mai colorat”. Tot acestia au remarcat, ca in ceea ce priveste un serial politist “spectatorii nu se intorc la serialul cu anchete pentru crimele din scenariu, ci mai ales pentru personaje, iar producatorii au inteles acest lucru (…) au acceptat posibilitatea de a avea impreuna o comedie si un serial de investigatii, iar asta cu toate ca erau multe temeri la mijloc, ca ar putea sa devina nerealist sau ca tot acest amestec ar putea sa nu functioneze. Insa am avut dreptate si totul a mers de minune.”

Parte din succesul seriei este pus si pe faptul ca toti sunt implicati in procesul de creatie, existand libertatea de a se aduce contributii individuale. In ceea ce priveste personajul lui Maigret, Audrey a ales costumatiile, care s-au dorit a fi “atat de supererou, cat si ceva care sa reflecte mediul saracacios din care provine, dar si sa o fac sa para o fetiscana – un mix care nu exista, dar din care sa intelegi referintele.Desi se lucreaza pe scenariu, exista foarte multe improvizatii, asa cum a confirmat actrita, care este constienta ca trebuie sa pastreze aceleasi spirit special.

Actorul Mehdi Nebbou a spus ca, in ceea ce priveste contributia sa la crearea personajului sau a trebuit sa gaseasca o cale de a pastra o anumite stare mentala pentru a putea astfel surprinde audienta si sa “te reinvetezi”, tu ca actor. In plus, in ceea ce priveste personajul sau prefera sa “nu il critice, pentru ca nu trebuie sa il placi neaparat, asa ca toata calatoria personajului de a-l accepta poate incepe de aici. Am inteles ca desi nu il plac, pentru el totul este doar un paravan de protecctie, ca este totusi vulnerabil si chiar are un suflet bun”. Actorul a completat ca unul dintre lucrurile cele mai importante ale seriei este capacitatea de a te putea face sa te amuzi, chiar si cand este orba despre scene tragice si reale din viata, ceea ce poate fi “ca o terapie, foarte inspiratională”.

Cu toate ca personajul Morgane este extrem de inteligent, acest lucru este in egala masura „o corvoada si un dar, pentru ca aceasta nu are niciun filtru, nu prea discerne lucrurile cu atentie si nu isi da seama ca este egoista si tocmai asta o face sa nu fie empatica si sa nu aiba prieteni sau sa pastreze relatiile pe care le incepe”, a completat Audrey, care a spus ca acest lucru este real si specific personajelor cu HPI.

Sursa foto © BestImage via PurePeople.com

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail