Actiune, Aventura, Drama

Exodus: Gods and Kings (2014)

exodus-gods-and-kings-250030l“You say that you didn’t… cause all this. You say this is not your fault. So let’s just see who’s more effective at killing: You or me.

  • Regizor: Ridley Scott
  • Actori: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, Aaron Paul, Sigourney Weaver, John Turturro, Tara Fitzgerald, María Valverde, Indira Varma, Hiam Abbass
  • Gen: Drama
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 150 minute

„Exodus: Gods and Kings” este o drama biblica de inspiratie religioasa care profita cat poate de mult de figura smerita a lui Christian Bale, regizorul Ridley Scott fiind concentrat asupra grandorii epice a povestii, a locatiei si a implicatiilor subiectului. Regizorul alege sa dedice pelicula fratelui mai mic,  Tony Scott care l-a parasit in 2012, potentand conflicte in relatia de fraternitate a eroilor filmului. Cei doi aleg sa fie manati fie de orgoliu, fie de o chemare in care cred, dar cu ezitari.

exodus-gods-and-kings-movie-wallpaper-2

In antichitate, in anul 1300 BC, religia si profetiile puteau fi usor cofundate. Doi frati vitregi care au crescut impreuna, pregatesc un atac asupra unor invadatori. Printul Ramesses (Edgerton) conduce lupta alaturi de Moise (Bale), cel din urma ignorand prezicerea conform careia cel care il va salva pe celalalt, va deveni conducator. Diverse personaje secundare se implica in rezumatul povestii, insa putine se remarca: Nun (Kingsley, derutat), un batran care ii explica lui Moise originile sale, sclavul Joshua (Aaron Paul) care lamureste cumva directia asupra caruia Scott i se dedica- a fost sau n-a fost comunicare? Moise devine in viziunea sclavului un barbat care delira.

exodus4

Destul de violent in imagini, brutal si necrutator uneori, filmul ridica unele controverse pentru ca indirect se incearca explicarea cu date stiintifice a unor fenomene puse pe seama miracolului. O saga biblica care face din molimele dezastruoase unele de proportii uriase, insa te castiga cel mai mult cu constructiile Egiptului, surprins in panoramna, cu piramidele sau sfinxul de atunci doar schite. Solemn in surprinderea personajelor care au treceri bruste prin cele mai importante momente, adaptarea biografiei profetului Moise nu dezamageste, desi uita unele detalii asupra carora cel mai bine se concentrau „The Ten Commandments” (1956) al lui DeMille sau poate chiar musicalul animat „The Prince of Egypt” (1998).

Download-Free-Exodus-Gods-and-Kings-Images-540x303

Detaliile istorice palesc in fata viziunii rationale. Bataliile sunt amanate mai mult decat ai crede, insa atunci cand apar infruntarile te cuceresc. Setul de piese care alcatuieste filmul (ideea de izbavire, spiritul de sacrificiu, armata/poporul care urmeaza orbeste) este parte din temele specifice lui Scott. Cea mai interesanta aparitie este insa figura lui Dumnezeu infatisata de un copil- interpretare coplesitoare care pare sa il eclipseze chiar si pe Joel Edgerton.

Vizionare trailer:

“You say that you didn't... cause all this. You say this is not your fault. So let's just see who's more effective at killing: You or me.” Regizor: Ridley Scott Actori: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley, Aaron Paul, Sigourney Weaver, John Turturro, Tara Fitzgerald, María Valverde, Indira Varma, Hiam Abbass Gen: Drama Premii: niciun premiu, nicio nominalizare Tara: SUA Durata: 150 minute "Exodus: Gods and Kings" este o drama biblica de inspiratie religioasa care profita cat poate de mult de figura smerita a lui Christian Bale, regizorul Ridley Scott fiind concentrat asupra grandorii epice a povestii, a locatiei si a implicatiilor subiectului. Regizorul alege sa dedice pelicula fratelui mai mic,  Tony Scott care l-a parasit in 2012, potentand conflicte in relatia de fraternitate a eroilor filmului. Cei doi aleg sa fie manati fie de orgoliu, fie de o chemare in care cred, dar cu ezitari. In antichitate, in anul 1300 BC, religia si profetiile puteau fi usor cofundate. Doi frati vitregi care au crescut impreuna, pregatesc un atac asupra unor invadatori. Printul Ramesses (Edgerton) conduce lupta alaturi de Moise (Bale), cel din urma ignorand prezicerea conform careia cel care il va salva pe celalalt, va deveni conducator. Diverse personaje secundare se implica in rezumatul povestii, insa putine se remarca: Nun (Kingsley, derutat), un batran care ii explica lui Moise originile sale, sclavul Joshua (Aaron Paul) care lamureste cumva directia asupra caruia Scott i se dedica- a fost sau n-a fost comunicare? Moise devine in viziunea sclavului un barbat care delira. Destul de violent in imagini, brutal si necrutator uneori, filmul ridica unele controverse pentru ca indirect se incearca explicarea cu date stiintifice a unor fenomene puse pe seama miracolului. O saga biblica care face din molimele dezastruoase unele de proportii uriase, insa te castiga cel mai mult cu constructiile Egiptului, surprins in panoramna, cu piramidele sau sfinxul de atunci doar schite. Solemn in surprinderea personajelor care au treceri bruste prin cele mai importante momente, adaptarea biografiei profetului Moise nu dezamageste, desi uita unele detalii asupra carora cel mai bine se concentrau "The Ten Commandments" (1956) al lui DeMille sau poate chiar musicalul animat "The Prince of Egypt" (1998). Detaliile istorice palesc in fata viziunii rationale. Bataliile sunt amanate mai mult decat ai crede, insa atunci cand apar infruntarile te cuceresc. Setul de piese care alcatuieste filmul (ideea de izbavire, spiritul de sacrificiu, armata/poporul care urmeaza orbeste) este parte din temele specifice lui Scott. Cea mai interesanta aparitie este insa figura lui Dumnezeu infatisata de un copil- interpretare coplesitoare care pare sa il eclipseze chiar si pe Joel Edgerton. Vizionare trailer: http://youtu.be/YokZGxdALDQ
nota - 80%

80%

Nota

Nota utilizatorilor: Fii primul care-i dă notă!
80

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail