CineCronici, Comedie, Drama, Romantic

Alt Love Building (2014)

alt-love-building-495217l“Stii ca tot timpul te gandesti „ea e, ea e, stiu sigur”. Dar niciodata nu te gandesti,  „ok, ea e, dar daca nu esti tu ala”?

  • Regizor:  Iulia Rugina
  • Actori: Dragos Bucur, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol
  • Gen: Drama, Comedie, Romantic
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: Romania
  • Durata: 120 minute

Continuarea proiectului „Love Building ofera o perspectiva mai matura si mai serioasa asupra relatiilor de prietenie, iubire sau respnsabilitate dintre cupluri, multe dintre cele carora le spuneam ramas-bun in urma cu un an, revenind din nou in tabara de consiliere. Primita cu recunoasteri in circuitul unor festivaluri (B’Est, Warsaw, Tirana International), lucrarea independenta semnata de Iulia Rugina-regizorul si echipa din spatele unei scoli de actorie, era apreciata si de publicul amator. Putin riscanta este perspectiva inlocuirii gagurilor care diferentiau filmul de orice alta productie romaneasca cu gravitatea situatiilor de acum.

10857853_611006215688446_6957106329164527917_n

Dragos Bucur, Alexandru Papadapol si Dorian Boguta isi reiau rolurile de consilieri-psihologi, doar pentru a complica si mai mult rutina si problemele cu care cuplurile inscrise la terapie se confrunta. De data asta insa, exista un echilibru in prezentarea si sustinerea rolurilor principale, fara a se remarca mai mult un lider fata de celalalt. Exista timp egal dedicat individual fiecaruia, iar caracterele si background-ul sunt creionate cu o atentie mai mare. Se evita astfel haosul care ar fi fost generat de lipsa stabilirii prioritatilor.

dragos-bucur-si-adina-stetcu-formeaza-un-cuplu-in-alt-love-building_2_size7

 

Dupa incheierea taberei din vara, la 6 luni de cand un cuplu a castigat o vila la munte (aflam si cine a castigat), problemele nu s-au rezolvat. Pentru fiecare terapeut exista insa propriile probleme. Iar asta inseamna ca scapa din vedere rolul lor. Fiecare dintre cei trei este implicati in relatii care ii multumeste mai mult sau mai putin, insa neajunsurile lor trebuie sa fie lasate deoparte. In rol de gazde trebuie sa ajute cateva cupluri care au nevoie de ajutor: mitomanie, monotonie, religie, casatorie sau lipsa implicarii. Si nimic nu este mai greu de manevrat atunci cand viata personala se incurca cu viata profesionala.

dragos-bucur-si-adina-stetcu-formeaza-un-cuplu-in-alt-love-building_3

Uneori se lasa impresia de rupturi intre scene, lucru cauzat, conform marturisirilor la conferinta de presa, renuntarii la o ora din scenele turnate. Iar alteori actiunea se subintelege decat sa fie precizata. Fara a fi un handicap, astea infraneaza acordarea unui calificativ mai merituos. Lasand deoparte hibele, „Alt Love Building” fura peisaje rustice, de vanatoare sau rurale veritabile, ceea ce aduce mai aproape publicul roman. Iulia Rugina face incadraturi reusite si este clar mai concentrata asupra dezvoltarii personajelor, intro-urile inserate populand ecranul doar atunci cand se dorea detensionari. O reusita indie, frumos editata.

O precizare necesara: Filmul a fost urmarit intr-o proiectie speciala organizata de distribuitorul oficial al filmului, Freeman Entertainment, chiar in locul unde s-a filmat productia- Club Vila Bran. A fost interesanta sa redescopar in filme locuri cu care facusem cunostinta abia cu cateva ore in urma, dar si sa stiu ca sunt printre primii care urmaresc filmul cu toata echipa filmului in sala. Organizatorii si actorii principali au avut grija sa ne surprinda si cu o idee nebuneasca: atelier de creatie. Din pacate nu am fost atat de increzatoare in mine pentru a reproduce o scena din film, ghidata de trio-ul de la ActorieDeFilm, dar am incredere ca ceilalti colegi din presa si blogosfera s-au descurcat ireprosabil.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.