Lansari filme

„English Vinglish / Off… engleza asta!”: premiera pe marile ecrane din Romania pe 24 octombrie

10708029_831829866861046_1622036714_n„When you learn to love yourself… then the same old life… starts looking new… starts looking nice. Thank you… for teaching me… how to love myself! Thank you for making me… feel good about myself.”

Productia Bollywood „English Vinglish”/ „Off… Engleza asta” este un film tribut adus celor care indraznesc sa faca o schimbare si care spera la a doua sansa in viata, sfidand reperele impuse de ceilalti.

Din 24 octombrie Bml Movie Entertainment, distribuitorul oficial al filmelor Bollywood, aduce pe marile ecrane o combinatie isteata intre drama si comedie, recompensata la nivel international cu aprecieri ce numara opt premii si alte 14 nominalizari.

Amuzant, sensbil, actual si indranzet, filmul a fost turnat in New York. Cu premiera la festivalul de film de la Toronto, „English Vinglish” a fost propunerea Indiei pentru cel mai bun film strain la premiile Oscar. Ulterior, rasplatit cu cronici entuziaste, filmul a intrat in circuitul international si a ajuns in selectia festivalurilor de film de la Berlin, Bejing, Panama, Portland si San Diego.

Nesiguranta vine din necunoastere. O casnica, sotie si mama, devine tinta ironiilor celor din familia sa pentru ca nu stie limba engleza. Hotaraste astfel, mai mult timid decat radical, sa ignore si sa combata rigorile si prejudecatile societatii. Urmariti aventurile si calatoria spirituala a unei femei care cauta sa se regaseasca intr-un mediu altfel decat cel familiar, invatand odata cu o limba noua, sa se iubeasca, sa inteleaga, sa simta si sa priveasca altfel viata si tot ce are aceasta de oferit.

Presa de specialitate a oferit recenzii pline de cuvinte entuziaste, laudand interpretarile, povestea si transformarea radicala, oferita treptat audientei, a personajului principal. Usurinta cu care scenariul trateaza teme ca drepturi, obligatii si familia, cuceresc si incanta. The Hollywood Reporter concluzioneaza: „Legenda filmului indian, Sridevi, triumfa intr-o poveste blanda si afectuoasa a unei femei care descopera respectul de sine.”

Distributia este competata de Mehdi Nebbou, Adil Hussain, Priya Anand. Amitabh Bachchan si Ajith Kumar au aparitii cameo. Rolul principal este adjudecat si intepretat cu urale de Sridevi, filmul „English Vinglish”, marcand revenirea pe scena cinematografiei a actritei, dupa o absenta de cincisprezece ani. Personajul interpretat de Sridevi este, conform marturisirilor acesteia, inspirat de viata mamei sale. Faptul ca aceasta o rusina ca nu stia limba engleza a motivat-o pe  actrita sa faca filmul care sta marturie pentru regretele sale: „Am facut acest film pentru a-mi cere iertare mamei.”

Din 24 octombrie sunteti asteptati in cinematografe pentru a redescoperi cinematografia Bollywood intr-un tratat despre dragoste in toate formele ei!

ENGLISH_VINGLISH_Wallpaper_umvwt_Indya101(dot)coml

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.