Lansari filme

Filmul de Oscar Nomadland ajunge in cinematografe

Filmul “Ținutul nomazilor / Nomadland” este distribuit în România de Forum Film România în format 2D  și are premiera în cinematografe în data de  27 mai 2021.

“Ținutul nomazilor / Nomadland”, spune povestea unei femei de 61 de ani care e forțată de împrejurări să lase totul în urmă și să reînvețe să trăiască. Ca urmare a falimentului unei companii local, în timpul Marii Recesiuni, într-o zonă rurală din Nevada, Fern (Frances McDormand) își împachetează lucrurile și pornește la drum într-o rulotă, explorând viața în afara normelor sociale, exact ca un nomad modern.

Filmul a adunat deja în palmares numeroase premii, printre care 3 premii Oscar, 2 Globuri de Aur, 4 premii BAFTA.

Purtând semnătura regizoarei Chloé Zhao, filmul “Ținutul nomazilor / Nomadland”, un “road movie” extrem de actual, are printre personaje nomazi reali –  Linda May, Swankie și Bob Wells – mentorii lui Fern și camarazii ei în călătoria prin America de Vest.

Marele câștigător al Oscarurilor din acest an, filmul este bazat pe cartea “NOMADLAND: Surviving America In The Twenty-First Century” semnată de Jessica Bruder.

În rolurile principale îi regăsim pe Frances McDormand și David Strathairn.

Povestea din spatele producției începe în 2017 când Frances McDormand a obținut, alături de producătorul ei, drepturile pentru care Jessicăi Bruder. “Cartea este o piesă de jurnalism de investigație, iar fiecare capitol acoperă o altă temă. Jumătate din volum este despre viața nomadă, iar restul e scris pe baza experienței autoarei care a lucrat, sub acoperire, pentru Amazon, la o fermă de sfeclă”, explică Zhao. Regizoarea a simțit din prima clipă potențialul subiectului, știind totuși că nu va fi ușor să îl vândă publicului american. Însă, cu ajutorul lui Frances McDormand – atât în rolul principal, cât și ca producător – provocarea a devenit fezabilă.

Filmările la “Ținutul nomazilor / Nomadland” s-au întins pe durata a șase luni începând din septembrie 2018, în Dakota de Sud, apoi continuând în Nebraska la ferma de sfeclă și în California de Nord și sfârșind în Arizona.

Pentru coloana sonoră a filmului Zhao a căutat să se inspire cât mai mult din natură, alegând albumul “Seven Days Walking”, din 2019, al compozitorului italian Ludovico Einaudi. Piesele lui sunt inspirate dintr-o serie de plimbări făcute în Alpii italieni, în 2018, urmând același traseu în fiecare zi, încercând să fie atent la toate emoțiile și toți stimulii din jur, de la lumină, la temperatură, peisaje.

Cei mai mulți dintre nomazii reali care apar în film au fost selectați de-a lungul a câteva luni, prin intermediul unor proiecte și organizații care lucrează cu ei, dar și spontan, de-a lungul călătoriei.

SINOPSIS Nomadlad

“Ținutul nomazilor / Nomadland” spune povestea unei femei de 61 de ani (Frances McDormand) care, după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni, pornește într-o lungă călătorie prin America de Vest, devenind un nomad modern. Bazat pe cartea “NOMADLAND: Surviving America In The Twenty-First Century” semnată de Jessica Bruder, filmul regizat de Chloé Zhao este o pledoarie pentru reinventare și bucuria de a trăi.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail