Lansari filme

Soul: animatia Suflet, din 28 mai in cinematografe

Filmul “Suflet / Soul” este distribuit în România de Forum Film România și are premiera în cinematografe în 27 mai 2021, în format 2D si 3D, dublat.

O aventură poetică în lumea imaginara a sufletelor care își caută personalitatea și scopul în viață. Studiourile Pixar Animation livrează filmul “Suflet / Soul”, o animație superbă care urmărește aventura ireală a unui profesor obișnuit care se trezește deodată într-o lume cu totul neobișnuită.

Joe Gardner, un profesor de muzică obișnuit, este definit de pasiunea sa uriașă pentru jazzÎnsă un mic pas greșit îl poartă de pe străzile New York-ului direct într-o lume eterică și complet neverosimilă – Marele Dinainte – un loc absolut fantastic de unde sufletele își iau personalitățile, capriciile și interesele până să ajungă pe Pământ.

Totuși, odată ce ajunge pe acest tărâm ciudat, Joe Gardner nu poate să se adapteze în lumea noilor suflete. Hotărât să revină la viața lui, face echipă cu un suflet precoce – 22 – care nu a reușit până acum să înțeleagă ce e așa de atrăgător la oameni și la a trăi pe Pământ.

“Uneori, sufletele nu reușesc să găsească scânteia magică pentru a-și câștiga drumul spre Pământ. Iar consilierii Marelui Dinainte cheamă mentori care să le inspire, oameni extraordinari din istorie, cum ar fi Abraham Lincoln. Metoda aceasta a dat rezultate pentru fiecare suflet rătăcit, cu excepția lui 22, care e ca un adolescent capricios. În plus, ea nu pare să aibă vreo dorință specială de a ajunge pe Pământ”, explică Kemp Powers, celălalt regizor al filmului.

Joe devine mentorul lui 22, gândindu-se că dacă o poate ajuta pe ea să descopere magia de a fi viu, va reuși cumva să ajungă înapoi pe Pământ la timp pentru marele său moment artistic.

Aventura din “Suflet / Soul”  începe în lumea dinamică a New York-ului cucerit de jazz și ne poartă în locurile neverosimile din tărâmul imaginar al Marelui Dinainte. Accentul pus pe contrastul dintre ritmul înnebunitor al marelui oraș și aparența cosmică a celeilalte lumi este ceea ce face această producție cu totul specială. De-a lungul realizării filmului, echipa de producție s-a inspirat din epoci complet diferite, plecând de la opera artistului satiric Ronald Searle și trecând prin animațiile clasice Disney din anii ’60, cum ar fi “101 Dalmațieni”.

Atmosfera e completată de muzica cu totul deosebită, responsabil de jazz-ul din film fiind compozitorul și cântărețul Jon Batiste. “Când îl vedem pe Joe cântând e de fapt Jon. Animatorii noștri au studiat imagini cu Jon cântând pentru a captura detalii specifice, de la felul în care își mișcă degetele, până la felul în care respiră, și pentru a le reda apoi în film”, spune Murray.

SINOPSIS – Soul: Suflet

Visul profesorului de muzică Joe Gardner este de a deveni cântăreț de jazz. Doar că, înainte de întâlnirea cu cel mai important moment artistic al vieții lui, are un mic accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție, necunoscut, unde descoperă suflete în așteptarea personalităților. Aici o întâlnește pe 22 un suflet tânăr, capricios și naiv, alături de care Joe pornește într-o aventură care ar trebui să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.