Fără categorie

Death Wish (2017) [REVIEW]

„ Punk Leader: Who are you?

Paul Kersey: Your last customer.”

  • Regizor: Eli Roth 
  • Actori: Bruce WillisVincent D’OnofrioElisabeth Shue, Camila Morrone, Beau Knapp, Kimberly Elise, Len Cariou
  • Gen: Thriller, Actiune
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 117 minute

La doi ani de la publicarea romanului din 1972,  scrierea lui Brian Garfield primea o adaptare cu Charles Bronson in rolul principal, una care i-au urmat alte patru capitole. La cateva decenii distanta, se face un remake cu Bruce Willis, rol pentru care fusesera luati in considerare actori precum Liam Neeson, Russell Crowe, Matt Damon, Benicio Del Toro (cred ca ar fi fost cea mai buna alegere), Will Smith dar si Brad Pitt.

Eli Roth se ocupa de regie, izbutind poate cea mai cuminte productie la care a luat parte si parca te simti mintit. Mai ales daca tii cont ca te-a invatat cu filme extrem de grafice precum Cabin Fever, The Green Inferno sau Hostel. Insa, dupa esecul Knock Knock, am inteles ca domnul are si alte slabiciuni, care nu trebuie sa fie neaparat extraordinare. Dar se distaneaza binisor de acela pentru ca adopta o poveste liniara.

Cu Death Wish se adauga inca un titlu pe lunga lista a filmelor despre justitiari, fara ca neaparat sa se remarce prin ceva. Se urmeaza reteta subgenului in care un protagonist adopta o atitudine care impune sa-si faca dreptate singur. Sau dupa caz, sa salveze unde vede nedreptate, ideea de razbunare fiind un motiv principal acolo unde sistemul legal dezamageste.

Nici aici lucrurile nu sunt diferite. Povestea din Death Wish este putin mai simpla fata de Law Abiding Citizen, ca sa dau un exemplu mai recent.

Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) este un chirurg angajat in meseria de a salva vietile celor care ajung la unitatea de urgente. Atunci cand sotia si fiica sunt atacate in propria casa acesta simte ca le-a dezamagit si alege sa creada ca cei vinovati vor fi gasiti si pedepsiti. Pe masura ce timpul trece si fiica sa este inca in coma, Paul afla putin cate putin despre identitatea infractorilor si decide sa ia problema in propriile maini.

Usor exagerata interpretarea de salvator al comunitatii, pentru ca odata ce personajul se angajeaza sa isi faca dreptate, localnicii ii pun o titulatura fortata de erou. Desigur, intervine si folosirea de gadgeturi sau unelte media moderne, lucru care nu se intampla in versiunea originala. Aplaud, totusi, modul ferm in care filmul a incercat sa retina intriga si vanatoarea criminalilor.

Poate nu cea mai buna performanta de care Willis ar fi capabil, nu cea mai consecventa munca a lui Roth in comparatie cu ce mai are in portofoliu, dar Death Wish ar putea fi o scuza buna sa urmaresti un film de actiune. Mai plat si mai lent decat ai vrea, dar suficient de violent si  aproape o satira intunecata despre un sistem subred.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.