Festivaluri de Film

Caravana Filmelor Next: au inceput pregatirile pentru a treia editie

Caravana Filmelor NexT, a treia editie – picnic urban de filme scurte in 10 orase

Caravana Filmelor NexT se pregateste sa impacheteze si anul acesta o parte din Festivalul International de Film NexT intr-o masina, care va cutreiera tara in lung si-n lat, intre 30 iulie si 23 august.

Ne asteapta mii de kilometri, rute noi, 20 de apusuri de neuitat, 10 orase, o luna plina, prieteni vechi si o multime de noi prieteni din toate colturile tarii. Pentru a sarbatori 10 ani de festival impreuna, cinefilii sunt asteptati cu paturicile la un picnic urban de filme scurte, sub clar de luna, in gradini, parcuri, pajisti si alte spatii verzii neconventionale din Piatra Neamt, Iasi, Vatra Dornei,Cluj-Napoca, Brasov, Sinaia, Sfantul Gheorghe, Timisoara, Arad, Oradea.

Productiile, romanesti si internationale, sunt reunite in 4 programe tematice speciale de la editia recent incheiata: NexT Romanian Shorts, Oscar’s Night, NexT Comedy Night si NexT OUT in Space.

Caravana NexT

Intrarea este libera si anul acesta.

  • Programul NexT Romanian Shorts aduce in fata publicului cele mai recente productii romanesti de scurtmetraj, care au debutat in cadrul NexT, festivalul care si-a propus sa descopere voci noi si originale si alaturi de care multi cineasti romani si-au inceput cariera cinematografica.
  • Covorul rosu se va intinde pentru Oscar’s Night, adica cele cinci filme nominalizate anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune. Nu va lipsi castigatorul de anul acesta, Stutterer, in regia lui Benjamin Claery.
  • NexT Comedy Night inseamna un maraton de comedii care satisfac toate nuantele si tipurile de umor.
  • NexT Out in Space, dedicat filmelor scurte ale genului science-fiction, demonstreaza ca un film SF nu trebuie sa fie lung ca sa fie captivant.

Cea de-a treia editie a evenimentului continua misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT in fata unui public nou, in afara Bucurestiului, in orase unde nu sunt difuzate filme de scurtmetraj, iar alternativele de vizionare a filmelor in aer liber sunt putine.

NexT

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.