Comedie, Drama, Special

Better Living Through Chemistry (2013)

better-living-through-chemistry-682974l“You never get high on your own supply? ”

  • Regizori:  Geoff Moore, David Posamentier
  • Actori: Olivia Wilde, Michelle Monaghan, Sam Rockwell, Jane Fonda, Ray Liotta, Norbert Leo Butz, Ben Schwartz
  • Gen: Comedie, Drama
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 91 minute

Aflati la primul proiect regizoral, Geoff Moore si David Posamentier incearca sa te pacaleasca la inceput cu banalitatea unor rutine tipic casnice, pentru ca mai apoi sa te inspire (forteze) sa te identifici cu bufeurile personajului descumpanit, personificat de Sam Rockwell, aflat aici intr-un rol dupa cativa ani de la performanta uimitoare din „Moon„. Desigur ca nu face o figura la fel de frumoasa, dar aici vorbim deja de diferente de compozitie si de structura ritmica a filmului, si mai ales de interesul central al peliculei.

better-living-through-chemistry-471120l-imagine

Cu un intro colorat si sugestiv, poate prea expresiv pentru gustul meu, „Better Living Through Chemistry” debuteaza prin a te lega de traiul anost al unui nefericit prin replicile unui narator omniprezent (inca incerc sa ii inteleg interventiile). Desigur ca nenorocirile celui descurajat si compatimit de public inca de la inceput, isi vor gasi explicatiile necesare.  Este interesanta reducerea subiectului la dramele de familie si relatiile din cadrul acesteia, mai ales aspectul parental. Si reuseste. Poate nu atat cat as fi dorit.

better-living-through-chemistry-474472l-imagine

Depresia domestica traita de Douglas Varney (Sam Rockwell) este intensificata de existenta permanent sufocanta alaturi de o sotie care il uraste si il umileste- Kara Varney (Michelle Monaghan, nu convinge). Relatia cu fiul sau este aproape inexistenta, la locul de munca nu stie sa se impuna in fata angajatilor si socrul sau are mereu grija sa ii aminteasca de mostenirea unei farmacii de care nu se face demn. Intalnirea cu Elizabeth Roberts (Olivia Wilde, la fel de fermecatoare) il forteaza pe Douglas sa se redescopere si sa isi restabileasca prioritatile. Din nefericire, atat el cat si Elizabeth sunt prinsi in casnicii fara satisfactii si planuiesc sa evadeze din propriile lor vieti, indiferent de consecinte.

better-living-through-chemistry-444366l-imagine

Cele doua personaje principale pun pe seama dozajelor cu produse farmaceutice trezirea la realitate. Imprejurarile in care aceasta concluzie se iveste, obliga inscrierea filmului la genul comedie neagra, cedand putin si in teritoriul de film noir (pasivitate, indiferenta, intrigi stinse inainte de a incepe). Cu toate insistentele iritante de a face dintr-un personaj atotstiutor unul cu framantari rationale, „Better Living Through Chemistry” te provoaca sa fii surprins. Se avanta in naratiuni cu glume sarcastice, isi neglijeaza unele personaje si uita sa pastreze firul narativ atractiv, dar stie cum sa te bucure, fie si pentru o scurta perioada.

Rating autor: nota 7

Filmul intra in cinematografe din 14 martie si este distribuit de RoImage.

Vizionare trailer:

Multumiri gazdei Cinema City Sun Plaza.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail