Animatie, Special

Mr. Peabody and Sherman (2014)

mr peabody and sherman poster“Our story begins in the home of one of the most unlikely explorers the world has ever known: me, Mr. Peabody! ”

  • Regizor:  Rob Minkoff
  • Actori (voci):  Ty Burrell, Max Charles, Stephen Colbert
  • Gen: Animatie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 92 minute

Cu animatia „Mr. Peabody & Sherman”, casa de productie si-a asumat un risc. Si ma refer aici la faptul ca se doreste raspandirea si distribuirea, dar mai ales aprecierea unui simbol animat care in anii ’60 popula ecranele la nivel national. Si din dorinta de a face dintr-un concept local, un interes global, trebuie sa vii cu ceva inedit si diferit, atat cat pentru a sustine publicul tinta interesat. Aici, lucrurile functioneaza si nu functioneaza. Si cand spun ca da, ma refer la faptul ca pentru un desen, nu ai ce sa reprosezi la capitolul creatie si grafica. Cu povestea si personajele, adultul consumator de astfel de reprezentari va gasi nepotrivite anumite dozaje de situatii. Dar copilul vesnic multumit va reveni cu intrebari despre stiinta, istorie, matematica si nu numai. O educatie vizuala oferita usor.

mr.-peabody-and-sherman-movie-poster-18

Increzatori in glumitele inteligente pentru un public tinta de pana la 12 ani, productia ne face cunostinta cu domnul Peabody, un cainte inteligent, probabil cea mai agera fiinta din lume. Ca o ironie, dibacia sa nu-l ajuta sa fie adoptat, fiindca tot timpul sta cu nasul ascuns printre carti. Dar pentru ca lucrurile pot fi mereu ciudate, Peabody devine tatal unui baietel cu care va experimenta lucruri extraordinare. Si aste pentru ca pot ajunge unde doresc, mai exact cand, multumita unei masini a timpului construita de acelasi caine sobru. Totul se complica atunci cand Penny, una dintre colegele baiatului afla despre masina si ajunge in Egiptul Antic...

mr.-peabody-and-sherman-movie-poster-11

Accept foarte usor antropomorfizarea in animatii. As fi ipocrita sa nu inteleg acest artificiu intr-o astfel de creatie. Nu ma impac prea bine cu exagerarile si cu fortarea evidenta de a face din ceva simplu, un altceva extraordinar. Mai ales cand subiecul nu iti permite. Dar aici se accepta ca atare si nu deranjeaza atat cat ai crede. Calitatea subiectului creste pentru ca strecori personaje istorice pentru care audienta va trebui sa vina cu cateva lectii invatate sau va obliga la studii ulterioare.  „Mr. Peabody & Sherman” se remarca prin tematica de invataminte si prin abordarea amuzanta a unor relatii atipice, insistand (mai mult) pe conceptul de familie, cu toate implicatiile impuse. Alaturi de cel mic poate deveni un pretext jovial pentru scurte lectii ulterior.

Rating autor: nota 7

Filmul intra in cinematografe din 14 martie si este distribuit de Odeon Film

Vizionare trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=hgpUc6bUagA)

Multumiri gazdei Cinema City Sun Plaza.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail