Recomandari, Thriller

Beneath the Darkness (2011)

„I’d say… you’re inside this killer’s head. The longer you’re in it, the scarier it gets. ”

  • Regizor: Martin Guigui
  • Actori: Dennis Quaid, Tony Oller, Aimee Teegarden, Brett Cullen, Stephen Lunsford, Devon Werkheiser
  • Gen: Thriller
  • Premii: niciun premiu/ nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 96 minute

Ca sa poti supravietui unui esec sinonim cu “Beneath the Darkness” trebuie sa gasesti o scuza ridicola. Te poti acuza de o dispozitie proasta, sau poti accepta injosit ca ai optat pentru un film care isi pierde de la minut la minut din coerenta, lucru ajutat de protagonistii neindemanatici si de stangacia unui scenarit ce pare novice in trasarea unui subiect acaparant. Ai putea motiva alegerea ta prin prezenta lui Dennis Quaid, insa el pare a fi cauza tuturor discreditarilor care desfiinteaza filmul, desi pare a se fi distrat teribil pe seama personajului sau. Grimasele sale tampe, caraghioase si exagerat de fortate, iti dau senzatia ca iei parte la un spectacol ieftin de circ, nicidecum la o reprezentare actoriceasca demna  intru-personificarea nebuniei.

Filmul nu se deosebeste prin nimic de aglomerarea de filme thriller care incearca sa para inedite. Totusi determinarea actorilor de a incerca sa para cat mai naturali, te faci sa devii dependent de o curiozitate bolnava pentru a vedea cu ce penibilitate ar mai putea surprinde. Cam ce se intampla ? Cum da bine unui thriller american, standardizat si comecial, facem cunostinta cu un grup de patru liceeni, care imbatati de hormonii care le joaca feste, dau crezare unor zvonuri privind existenta unor fantome. Fara antecdente in vreo cercetare paranormala, il urmaresc pe vecinul pasnic si paranoic, detinatorul unei firme de pompe funebre. Curiosi si nelinistiti din fire, patrund in casa lui, sperand sa afle mai multe raspunsuri. Descopera ei ceva, dar ceea ce era de asteptat. Cel putin pentru mine, lucrurile au fost evidente…


Fie exercitiul urmarii multor filme, fie proasta gestionare a indiciilor aruncate fara menajamante, au stricat orice surpriza. Am stiut ce si de ce se va intampla,  am intuit chiar si explicatiile. Poate vreau doar sa dau dovada de superioritate, dar asta este adevarul pe care  “Beneath the Darknes” nu se chinuie nici macar sa-l ascunda. Este simplu, banal si mediocru si se chinuie insuficient sa te multumeasca.  Actorii pareau a apartine unor filme diferite si comploteaza cat pot mai bine, sa ia parte la un proiect comun, fara a uita sa se si implice propriu-zis. Reactiile si ancheta politiei este absurda si m-a amuzat al naibii de tare. Este adevarat ca am dat pe repede inainte la multe momente ale peliculei, dar asta este pentru ca am vrut sa evit sa iau contact cu unele replici puerile. Tocmai cand credeai ca nu poti gasi si un lucru bun, vei putea gasi un minim de acumulare a unei tensiuni si suspans spre final, pret de doar cateva minute.

Rating autor: nota 4

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail