Geek Stuff

Andrew Scott vine la East European Comic Con

Andrew Scott, cunoscut pentru rolul profesorului Jim Moriarty, rivalul de geniu al lui Sherlock Homesși principalul antagonist al seriei, vine în premieră în România la East European Comic Con.

Actorul de origine irlandeză s-a făcut remarcat odată cu filmul „Saving Private Ryan”, în regia lui Steven Spielberg, câștigător a 5 premii Oscar.

Începând cu 2010, Andrew Scott a început să îl portretizeze pe Jim Moriarty, mintea malefică și sclipitoare care îi face probleme serioase lui Sherlock Holmes în serialul britanic „Sherlock”, avându-i drept colegi de platou pe Benedict Cumberbatch („Doctor Strange”, „Star Trek: Into Darkness”, „The Imitation Game”) și Martin Freeman („The Hobbit”, „Black Panther”). Prestația lui Scott a fost extrem de apreciată, atât de fani, cât și critici, iar aportul său la creionarea personajului Moriarty a fost recompensată cu un trofeu din partea Academiei Britanice de Film pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Producția BBC, „Sherlock”, este considerată una dintre cele mai bune ecranizări ale seriei scrise de Sir Arthur Conan Doyle, având în palmares nominalizări și premii câștigate la toate competițiile importante precum BAFTA, Emmy, Globurile de Aur. Serialul care curpinde 12 episoade extinse până în prezent a devenit un adevărat fenomen global, drepturile de difuzare fiind vândute în 180 de teritorii. În țara de origine, Marea Britanie, cel de-al treilea sezon din „Sherlock” este cea mai vizionată serie TV din 2001 până în prezent.

 Filmografia actorului cuprinde și apariții în filme sau seriale precum „Spectre” (film din seria James Bond), „Band of Brothers”„Alice Through the Looking Glass”„Victor Frankenstein” și multe altele. Andrew Scott nu s-a ținut departe nici de lumea teatrului, fiind premiat cu numeroase trofee pentru rolurile sale interpretate pe scenele britanice și irlandeze.

Andrew Scott este cel de-al patrulea invitat de marcă la cea de-a cincea ediție East European Comic Con, iar duminică , 20 mai, va susține un panel și participa la sesiuni de fotografii și autografe cu fanii. Până acum, și-au anunțat prezența la eveniment actorii:

  • Jim Beaver („Supernatural”, „Deadwood”)
  • Chase Coleman („The Originals”, „Boardwalk Empire”)
  • David Lloyd, unul dintre cei doi creatori ai benzii desenate, ecranizate ulterior, V for Vendetta.

East European Comic Con are loc în perioada 18-20 mai la Romexpo (pavilioanele C1 și B1).

Abonamentele valabile toate cele 3 zile se pot achiziționa online pe site-ul www.comic-con.ro/tickets, iar biletele în format fizic pot fi găsite în magazinele din rețeaua Eventim. La acest link se pot găsi cele mai apropiate puncte de vânzare de voi – http://www.eventim.ro/ro/outlete/

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.