Actiune, Recomandari, Thriller

A Lonely Place To Die (2011)

„I don’t want to know who put her down there or why they did it. I just want to get out of here before they come back. She’s our responsibility now.We’ve got to get her off these mountains soon.“

  • Regizor: Julian Gilbey
  • Actori: Melissa George, Ed Speleers, Eamonn Walker, Sean Harris
  • Gen: Thriller, Actiune
  • Premii: 6 premii
  • Tara: Marea Britanie
  • Durata: 99 minute

Lansat cu o premisa incitanta, aparent bine construita, “A Lonely Place to Die” are dezavantajul de a fi fost slab executat si construit nu indeajuns de multumitor cat pentru a satisface audienta. Faptul ca nu reuneste o distributie cunoscuta, nu ar fi trebuit sa umbreasca ideea de a dori vizionarea filmului. Desi a adjudecat 6 premii de la lansare pana acum in circuitul festivalurilor, pelicula nu este promovata suficient. Melissa George a fost nemaipomenita in “Triangle”, astfel ca avand cunostinta partiala asupra sinopsisului filmului, am hotarat sa o urmaresc in ultima aparitie, suficienta fiindu-mi prezenta sa si subiectul pus in scena.

Thrillerul supraevaluat (judecand dupa pleiada de cronici pozitive), face greseala de a-si supune publicul unor momente dozate in exces cu adrenalina, ca in secunda urmatoare sa le anuleze cu cadre incerte in cadrul actiunii. Pe scurt, cinci prieteni isi planuiesc o excursie in munti Scotiei,  trei dintre ei alpinisti experimentati. In drumul lor, la unul dintre popasuri, in salbaticia unei paduri, acestia sunt surprinsi sa gaseasca ingropata intr-o camera imrpovizata sub pamana, o copila de origine sarba. Fara voia lor sunt angrenati intr-o lupta primejdioasa pentru supravietuire si pentru salvarea celei gasite. Rapitorii se dovedesc indivizi fara scrupule care nu se dau inlaturi de la nimic pentru a-si duce planul la indeplinire.


Cel mai intrigant lucru este reprezentat de diferentele majore in interpretarile actorilor. Daca Melissa George si Ed Speleers (promite o ascensiune onorabile) sunt buni, atunci restul protagonistilor nu se integreaza in context si-ti ofera un spectacol low budget. La propriu. Ultimul sfert de ora mi se pare facut in graba si lipsit de profesionalism, astfel ca debutul tensionat si incarcat cu adrenalina, este sters de penibilul finalului.

Faptul ca sunt cateva momente care te surprind, in ideea in care nu stii cine este urmatorul care va muri, nu salveaza filmul de la o prabusire lamentabila. Spuneti „da”, doar daca va plac filmele cu aventuri si urmariri si „nu” daca sunteti alergicii calitatii indoielnice.

Rating autor: nota 6

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail