Lansari filme, Stiri

„Paper Towns”- evadare de la Stalingrad Arena

In urma cu doua saptamani a avut loc premiera filmului „Paper Towns: Orase de hartie”, un film in care se combina intr-un echilibru decent misterul si comedia, cat pentru a se construi o mostra naiv de atragatoare despre maturizare. Personajul principal, interpretat de Cara Delevingne, Margo, este o enigma. Culmea, nu doar pentru cei din jurul sau, cat si pentru ea, aceasta cautandu-si identitatea intr-o lume a hazardului, a coincidentelor si nepasarii. Asa ca alege o solutie la indemana: dispare de acasa. Lasa in urma indicii despre ea sau pur si simplu semne fara rost, care isi asteapta interpretarile.

635717430059150159-960421331_mystery-1437682592

Pentru a intampina premiera, distribuitorul oficial al filmului in Romania, Odeon Film, a organizat un eveniment inedit si a lansat invitatii pentru un Escape Room, o activitate devenita tot mai populara si la noi in tara. In tema filmului am descoperit doar ideea de puzzle si de dezlegare a unor mistere.

Grupati in echipe de cate 6 membri, am ales sa fiu insotita de Malazeu, Andreea, Emil, Raluca si Andrei. Cumva cand am ajuns acolo, am aflat ca programul a fost decalat, din pricina primei echipe care a intarziat si a dat tot programul peste cap, dar am uitat repede asta, pentru ca nu avem reprosuri de adus organizatorilor. Plus ca, altfel nu as fi luat parte la un joc senzational de solicitant si neasteptat de distractiv, cat ne asteptam randul la intrarea in Escape Room, din care, apropo nu evadase nimeni pana atunci. Urma sa fim si noi pionierii acestui experiment, doar ca mai tarziu. Experienta Laser Tag este solicitanta, dar distractiva. Timp de 15 minute cat dureaza toata nebunia, alergi ca un descreierat printr-un labirint si urmaresti adversarii pe care ii identifici doar prin culoarea luminitelor de pe vestele purtate de ei. Nu de dalta, dar altfel risti sa tintesti coechipierii, cum faceam si eu, intr-un exces de adrenalina.

Paper Town trailer impression teenage drama romance mystery film trailer review cmaquest

Sa va explic totusi cum a fost la Escape Room. Pentru ca am ajuns si acolo. Avem in grup patru persoane veterane in aceasta activitate si doua care luau pentru prima oara la asa ceva, eu printre ele. Cotele de reusita erau in favoarea noastra. Cu toate astea, gasirea a opt cifre pentru a evada, s-a dovedit a fi mai dificil decat am fi anticipat. In graba de a citi instructiunile, vagi uneori sau ignorate de neatentia noastra, am batut pasul pe loc si am facut si greseli grave pentru coordonarea in spatiu, care ar fi oferit indicii majore pentru a urmari pas cu pas mersul din aproape in aproape. Am ramas totusi cu o mica senzatie, umbrita de o dezamagire mica, de faptul ca se cereau unele cunostinte fara de care nu s-ar putea rezolva ghicitorile care se ascund in metode de cercetas precum citirea unei busole, criptologie sau altele. Nu mizez increzatoare pe o revenire. Cel putin nu prea curand. Tematica de razboi ingreuneaza parcurgerea unor provocari. Asta nu este neaparat ceva gresit.

Stalingrad Arena  se recomanda ca „locul perfect pentru petrecerea timpului liber”; nu pot contrazice afirmatia, ca nu-mi este tocmai la indemana cand m-am distrat in timpul cat am poposit acolo.

Vizionare trailer Paper Towns:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail