Seriale

[REVIEW] Fear the Walking Dead – Cronica episodului pilot

fear_poster_large” Guy’s not dead. Traumatized from the accident or he is on something. What the hell? Look how they beat the guy. There’s an explanation.No one’s offered it.Folks talking airborne toxins, poisoned water, viruses… This is why everyone’s staying home.”

  • Creatori: Dave Erickson, Robert Kirkman
  • Actori: Mercedes Mason, Rubén Blades, Kim Dickens, Cliff Curtis, Alycia Debnam-Carey, Frank Dillane, Elizabeth Rodriguez, Lorenzo James Henrie, Colman Domingo, Toni French, Patricia Reyes Spíndola
  • Sezoane confirmate: 1 (6 episoade), 2 (15 episoade)
  • Gen serial: Thriller, Drama
  • Premii: N.A.

„Fear the Walking Dead” alege sa deschida episodul pilot cu o scena in paralel via Rick din „The Walking Dead”, cand dupa ce intervenea la un caz de pe autostrada era trantit pe asfalt si lasat in agonie, asteptand ambulanta. Daca tot ce urmeaza dupa, in serialul sursa, ne-a adus aminte de pustiul din „28 Days Later”, fara sa stim ce s-a intamplat pana la prabusirea civilizatiei, se pare ca spin-off-ul vine cu lamuriri. Din Atlanta, Georgia ne mutam in Los Angeles si sper, in naivitatea mea morbida sa primim scene asemanatoare cu momentul de flashback cu bombardarea din 2×05- „Chupacabra”. Intr-o incercare de a face atmosfera mai familiara, personajele sunt comune, banale si desi nu ne prea pasa de ele din primul episod (cam greu), va fi interesant de citit impresiile astea dupa ce primul sezon se va fi terminat. Atunci cand vom fi realizat unde s-a ajuns, pentru ca am certitudinea ca intriga va fi dezvoltata satisfacator.

Prima secventa se termina cu o panorama deasupra orasului agitat, galagios, o aglomerare urbana de zi cu zi. Impactul este cu atat mai interesant cand avem confirmarea ca urmeaza sa fim martorii sfarsitului societatii asa cum o stim, astfel ca anticiparea unui doom care va condamna civilizatia este inevitabila si cu atat mai buna de urmarit. Si da, aspetul asta ma incanta cel mai mult- locatia aleasa pentru plasarea avenimentelor. Si nu ma refer musai la oras, cat la faptul ca tot ce se va intampla va fi pe fundalul unei aglomerari, mai ofertant decat o padure sau asezari rurale via TWD.

Exista un potential urias pentru atacuri de zombie. Un lucru de remarcat: aparitiile de zombie sunt putine, dar putem observa ca acele corpuri sunt facute sa para mai putin putrezite.

Cu un ritm destul de incet, inteleg ca in aceasta introducere se incearca doar prezentarea personajelor si a ambientului in care locuiesc, cu problemele si curiozitatile specifice unor profesori sau adolescenti. Dintre toti se remarca Nick Clark (Frank Dillane, „Harry Potter and the Half-Blood Prince”) cel care cred ca va si sustine intreaga productie; ma refer nu doar la acting, cat mai ales la dezvoltarea personajului sau. Trezit din somn in zgomote ciudate, in biserica abandonata unde cei drogati se retrag, o gaseste pe prietena sa Gloria, intr-o postura pe care refuza sa o admita ca realitate. Dus la spital, in urma unui accident facut dupa ce a fugit de la locul unde fusese atacat, este vizitat de mama, sora si tatal vitreg, doar pentru a i se spune ca tot ce a vazut a fost efectul drogurilor. Incetul cu incetul, incidente dintre cele mai ciudate incep sa devina virale online si trezesc curiozitatea membrilor comunitatii, deloc suspiciosi ca autoritatile ar ascunde ceva.

Untitled

Inca sunt curioasa daca se vor face aluzii sau daca vom fi concret lamuriti in privinta Pacientului Zero. Momentan am fost lipsiti de orice detalii privind sursa izbucnirii pandemiei, dar astept rabdatoare momentul cand armata intervine in oras si totul va fi scapat de sub control. In privinta infatisarilor de corpuri infometate care vaneaza oameni, aparitiile sunt programate, pentru ca da, suntem la inceputuri si haosul este doar localizat. De asemenea, cred ca ni s-au oferit cateva indicii privind cateva dintre locurile in care supravietuitorii se vor retrage, incepand cu institutiile si religia.

„Fear the Walking Dead” lasa impresia ca tema principala va fi familia si ideea de unitate. Cu toate ca se fac hinturi despre supravietuire (vezi scena de  discutiie despre scurta povestire „To Build a Fire” de Jack London), asupra careia se si concentreaza TWD, am certitudinea ca vom fi obligati sa urmarim cum cei cinci membri ai familiei se lupta sa ramana impreuna, pana sa isi dea seama ca sa ramana in viata este mai important si ca vor trebui sa faca sacrificii. Am vazut deja un teasing despre cum unii reactioneaza in momentele de criza (scena cu corpul reanimat care ataca politia).

Pentru ca vreau apocalipsa cu zombie, indiferent despre ce fel de plaga cu virusi sau experimente vorbim, pentru mine este clar – cu siguranta voi urmari serialul. Pana o sa vad peisaje gri si sufocante ca in „The Road” (I pray for that!).

Serialul ruleaza luni de la ora 04:00 si in reluare de la 22:00 pe AMC Romania.

Recomandari seriale si miniserii cu zombie.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail