CineCronici, Crima, Drama, Mister, Thriller

Trance (2013)

trance poster„The choice is yours. Do you want to remember or do you want to forget?”

• Regizor: Danny Boyle
• Actori: James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson
• Gen: Drama, Crima, Mister
• Premii: doua nominalizari
• Tara : Marea Britanie
• Durata: 101 minute

Trance” penduleaza increzator intre nebunie, imaginatie si realitate. Farmecul consta in faptul ca realitatea devine o imaginatie nebuna. Si pentru ca ne-a placut ce am vazut, nu putem spune decat, Danny Boyle, bine ai revenit! Dumnealui a stiut cum sa frapeze publicul cu un indemn de inceput, cu o lectie de migala, dar artificiul consta in muzica alerta care mentine un ritm vibrant, o orchestratie ivita de niciunde constant alternata. Se justifica violenta temperata, se permit scene de tortura si iti place mai ales cand mintea ta este suspusa unei hipnoze inceputa din primele minute si incheiata abia spre final cand piesele puzzleului sunt oranduite cat pentru a umple golurile.

trance 2012

„Trance” castiga valabilitate inca din fasa cand tutela a fost incredintata lui Boyle. Cadrele cu imaginile furate de sticla, geam, podea, oglinda, fac dintr-un film psihologic unul al starilor. Suntem ingropati in cadre fugitive ce se intrerup brusc, montajul fiind alert si de multe ori delirant. Posibil ca vertijul care vine la pachet cu notele bune de productie, sa deranjeze. Dar cand hipnoza si complexitatea circuitului mintii umane sunt cele doua elemente care trebuie sa dea o reactie chimica, asteapta-te la un „Inception” dedublat, dar nu injosit.

james-mcavoy-film-shot-trance

Simon Newton (James McAvoy) tine un monolog. In calitate de angajat al unei galerii de licitatii, discursul sau serveste pentru intelegera unui proces. Instructajul pentru a sti cum sa reactionezi in cazul unui furt se intampla sa fie si pus in aplicare pentru ca in timpul unei licitatii, galeria este atacata, asa ca ia bunul cel mai de pret pentru a-l transporta in siguranta. Problema este ca Franck (Vincent Cassel) il loveste pe angajat si ii cauzeaza o amnezie, inainte de a afla unde a ascuns tabloul. Solutia este sa apeleze la o terapeuta care sa-l hipnotizeze (Rosario Dawson), insa lucrurile nu sunt atat de simple pe cat par pentru ca Simon are demonii sai ascunsi in sertarele mintii…

Trance-Vincent-Cassel-HD

Un thriller cu stil, cu incarcatura sexuala, un film in care arta si nebunia simuleaza o colaborare eleganta. De fapt, haosul care imbraca filmul ascunde o placere ascunsa in a dezorienta. Finetea elementelor care fac diferenta, se distinge mai greu. Pentru ca McAvoy, Cassel si Dawson sunt (aproape) perfecti pe rand in rolurile de victime, impostori, hoti, bufoni, pioni si papusari.

Rating autor: nota 8

Vizionare trailer:

Multumiri gazdei Cinema City= Sun Plaza. Filmul intra in cinematografe din 10 mai si este distribuit de Odeon Cineplex.

Vezi si...

5 Comments

  1. Emil Calinescu 9 mai 2013 at 0:22 -  Răspunde

    #momentulala cand sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine 🙂 (desi la pariorii ziceau ca nu mi-ar fi placut filmul)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail