Actiune, Special, Thriller

Hummingbird (2013)

humminbird-cool-poster“- Did you hurt someone?

– Only myself” 

• Regizor: Steven Knight
• Actori: Jason Statham, Vicky McClure, Ian Pirie
• Gen: Actiune, Thriller
• Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
• Tara : SUA
• Durata: 100 minute

De la Steven Knight, ocrotitorul demonilor din trecut, nu se putea putea ivi decat un film bun. Cu regretele impuse, se pare ca ceea ce preceda „Eastern Promises” nu convinge ca pacatele anterioare nu se intorc sa te bantuie si ca nu poti spala greselile cu alte greseli… „Hummingbird” este unul din acele filme in care Jason Statham evolueaza din nou din spatele unui volan (culmea actoriei de a fi iar curier) si incearca sa fie un ratacitor cu ganduri de Robin Hood. Din pacate, actiunile lui nu pot fi decat comparate cu multe altele anterioare pentru ca nu ne detasam de ceea ce domnul are mai de pret in filmografia lui.

hummingbird-612455l

Cert este ca introducerea in peisajul saracacios al unor strazi britanice este facut corect. Cu laude pentru coloana sonora, putina atentie pentru actiunea de debut poate ca ar fi ajutat la impulsionarea evenimentelor. Inca din inceput iti dai seama ca o misiune militara se termina tragic. Esti pe urma transferat un an mai tarziu in mijlocul oamenilor fara adapost si-i cunoastem pe  Joey Jones si Isabel. Doi vagabonzi care isi tineau de cald unul altuia sunt despartiti de fuga de a-si salva viata. Joey reuseste sa scape si-si gaseste si un adapost prin asumarea unei alte identitati, timp in care o cauta inca pe Isabel. Nu uita totusi de o calugarita care i-a oferit mancare atunci cand avea nevoie. Pasaje de film complet inutile, taraganare si conversatii lente. Cam asa s-ar rezuma „Hummingbirds”.

hummingbird-720462l

Este adevarat ca am apreciat ideea de mantuire a unui om. Crucial a fost sa urmarim si povestirile din final, dar sunt momente cand astepti sa se intample ceva si nu se iveste nimic. Replicile sunt de-o absurditate crancena. Poate ca cea mai mare parte de vina asupra acestui esec poarta chiar cele mai bune intentii prin omiteresa unor argouri.  Este de prisos conturarea unor personaje pentru ca nu poti ajunge sa interactionezi cu niciunul dintre ei si cu atat mai putin sa-ti pese de vreunul.

hummingbird-696419l-imagine-FT128871NX

Pentru fanii Statham filmul este o alternativa buna, cu mentiunea ca luptele cu care a obisnuit nu sunt inghesuite prin scene. Pentru toti ceilalti, productia poate fi un tratat ca multe altele despre viata din suburbii, despre sansele care rareori apar in viata noastra si despre modul incorect in care le exploatam.

Rating autor: nota 5.5

Vizionare trailer

Multumiri gazdei Cinema City= Sun Plaza. Filmul este distribuit in cinematografe din 17 mai de Ro Image

Vezi si...

3 Comments

  1. Pingback

    [Asociaţia Culturală Macondo] “Oprit din drum” | Radu presents: The Movie-Photo Blog

  2. adrianteglas at  -  Răspunde

    Nu mi-a placut nici mie ce a scos Statham in acest an, dar pentru ca sunt fan o sa-l urmaresc oricum:D

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail