Crima, Special, Thriller

The Purge (2013)

the purge poster“ Incoming reports show this year’s Purge has been the most succesful to date, with the most murders committed.”

  • Regizor: James DeMonaco
  • Actori: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder
  • Gen: Thriller, Crima
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizari
  • Tara : SUA
  • Durata: 85 minute

Natiune renascuta, societate sanatoasa sustinuta de un regim bolnav. James DeMonaco a avut prin scenariul sau o oportunitate de a face dintr-un subiect banal, ceva superior fata de ideile afundate in alte filme de duzina. Faptul ca a furat si premisa din”Assault on Precinct 13″, nu face din „The Purge” o intamplare norocoasa si pierderea facuta (i)responsabil de regizorul-scenarist, se propaga si asupra publicului. Nici ratingul care avertizeaza ca publicul va intra intr-o relatie violenta cu imaginile, nu ofera un interes dupa deznodamant.

purge

Gasim fara voia noastra elemente comune cu mai multe proiectii. De multe ori, asta nu schilodeste o productie realizata, daca stii sa profiti de momentele cheie. De la „Straw Dogs” repunem in joc violenta personajelor si inchisoarea la domiciliu, rupem putin si din nebunia specifica „Funny Games” si imbracam personajele cu mastile care speriau in „The Strangers. Spuneam inainte de vizionare ca asemanarile sunt facute doar de o minte cinefila cu pretentii de atotstiutor. Acum confirm ca similaritatile exista si nu suprapun idei comune pentru o reactie satisfacatoare. Accept totusi ironia unei declaratii inchinate unei comunitati pline de ipocrizie care vede in scuza unei ispasiri, doar un pretext pentru refularea violentelor cumulate.

the-purge-face-masks

In anul 2022 America de-a pururi binecuvantata, a gasit reteta avutiei, linistei si prosperitatii. Cu o rata a somajului de doar 1 %, familiile din suburbii iti zambesc ocazional. Lipsita de grija unei lumi cu infractiuni, populatia constientizeaza avantajul unei nopti de curatare. O data pe an, pe 21 martie, timp de 12 ore ai voie sa faci orice vrei, fara a fi tras la raspundere, liniile de urgenta fiind sistate. Familia lui James Sandin (Ethan Hawke) nimereste in mijlocul unor conflicte atunci cand fiul sau decide sa adaposteasca un om lipsit de aparare. Criminalii aflati in libertate si nemarginiti de vreo lege, sunt dispusi la orice pentru a-si recupera prada.

the-purge

Se pare ca filmul este un adevarat hit la capitolul incasari, astfel ca deja este programat un sequel. Premisa nu sperie, dar nu stiu ce ar aduce in plus. Am avut aici un personaj sclipitor portretizat de Rhys Wakefield. Cu o mimica necesar exagerata, discursurile sale erau de cele mai multe ori stimulul care ciupea publicul sa nu scape in amortire. Suspansul se strecoara cand si cand, dar nu ricoseaza in mai multe directii pentru ca sta izolat doar in anumite locuri. „The Purge” nu face cinste genului thriller-horror, dar nici nu-l subjuga. Are un beneficiu ce nu este exploatat la maxim: o idee sclipitoare care-si pierde din intensitate treptat.

Rating autor: nota 6

Vizionare trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=6so7Oq8i3Sk?feature=player_embedded&w=560&h=315]

Multumiri gazdei Cinema City Sun Plaza. Filmul intra in cinematografe din 28 iunie si este distribuit de RoImage.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail