Actiune, Aventura, Special, Western

The Lone Ranger (2013)

the lone ranger poster“ Eight men rode into canyon… I dug seven graves. Horse says, you are spirit walker: a man who has been to the other side and returned, a man who cannot be killed at all…”

  • Regizor: Gore Verbinski
  • Actori: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson, Ruth Wilson, Helena Bonham Carter
  • Gen: Actiune | Aventura | Western
  • Premii: niciun premiu, o nominalizare
  • Tara : SUA
  • Durata: 149 minute

Johnny Depp si (jumatate) din Helena Bonham Carter, fara Tim Burton. Poate ca un trio dezradacinat va fi chiar o premisa fericita, in cazul in care se ajunsese deja la un nivel al saturatiei. Ma pronunt cu vadita multumire si declar ca Gore Verbinski a facut o treaba buna. Nu putem sa nu spunem ca s-a intins poate prea mult cu durata filmului, incat uneori uita sa scurteze elanul personajelor si sa renunte la peregrinarile artistice cu imagini fugitive prin desert sau la conversatii repetitive. O comprimare a subiectului ar fi lasat o urma mai generoasa de satisfacere.

THE LONE RANGER

Avand la baza personajul care aparea pentru prima oara intr-o emisiune de la radio in 1933, ofiterul texan The Lone Ranger, filmul i-l aduce alaturi si pe prietenul sau cu dialect ciudat, Tonto. Primind in responsabilitate un personaj iconic al culturii americane, scenaristilor le-a revenit sarcina ingrata de a reface un circuit local al unor personaje cand serioase si neintelese, cand doar amuzante. Daca ar trebui sa vorbim de un handicap al peliculei, as nominaliza miza care descatuseaza actiunea filmului, ravnita in prea multe filme pentru a mai fi o surpriza. Vorbim aici desigur, despre construirea unei cai ferate pe teritoriu indian.

The_Lone_Ranger_Hammer-Depp

Armie Hammer capata rolul unui avocat indoctrinat si devotat juramantului dreptatii. Prima sa intalnire cu Tonto (Johnny Depp), un american nativ razboinic, nu este una placuta. Intervine pentru a strica un plan urzit in ani de zile si da astfel startul unei aventuri pe care nu o planuise. Permite involuntar sa-i scape printre degete un criminal in cautarea caruia va pleca impreuna cu fratele sau. Pe drum., un tradator strica vanatoares si astfel drumurile lui John Reed si ale lui Tonto se intersecteaza din nou…. De fapt, filmul s-ar rezuma la povestea nespusa a unui om care devine dintr-un om al legii, o legenda a dreptatii.

the lone ranger 4

Scenele cu urmariri din tren sunt realizate la un nivel ridicat al spectaculozitatii. Cea din final, supusa antrenantei piese William Tell Overture, da cand o nota de ridicol fantastic, cand o implicare in momentele actiunii. Uneori Johnny Depp da senzatia ca este mai mult mascarici si mai putin subjugat unui rol, dar vorbim deja despre un cameleon caruia nu ii poti aduce reprosuri. Armie Hammer e chipes, jovial si asta nu prea te lasa sa te concrentrezi la dedicarea lui pentru rol. Nu poti nega totusi ca nu face o echipa buna cu Depp. Pana la noi episoade, „The Lone Ranger” este un western cuminte si amuzant, cu o amprenta prea mare  de Verbinski, care-si influenteaza multe momente de proiectele anterioare in care a fost implicat. Totusi, nu poate fi neglijata atentia pentru cadrele din natura, urmaririle electrizante si replicile ironic de spumoase.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BsWxWeTjifs&w=560&h=315]

Multumiri gazdei Cinema City Cotroceni. Filmul intra in cinematografe din 5 iulie si este distribuit de Forum Film.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail