Comedie, Special

The Internship (2013)

internship poster“ You’re interns? Yep. Deal with it. You’re so old though! I thought you were… important.”

  • Regizor: Shawn Levy
  • Actori: Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Max Minghella, Dylan O’Brien
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, 2 nominalizari
  • Tara : SUA
  • Durata: 119 minute

In 2005 erau impertinentii care se strecurau la nunti, profitau de bunavointa gazdelor si se indragosteau la fiecare petrecere de o alta cucerire. Vorbim despre Vince Vaughn si Owen Wilson, care acum se reintalnesc in scenariul unui film. Text la care primul isi aduce si o contributie, umbland si pe la fisa postului de producator. Poate ca lucrurile primesc un calificativ satisfacator tocmai pentru ca la carma regizorala avem un om cu experinta in comedii- Shawn Levy (Just Married, Cheaper by the Dozen, Night at the Museum, The Watch, etc). Dferenta definitorie este ca in „The Internship” alege sa fie putin mai „obraznic” si chiar sa insereze cateva dileme morale, deranjate doar de unele discursuri mai serioase.

internship 1

Nu se mai fac comedii la care sa razi la fiecare replica. Problema cred ca este la publicul care a inceput sa fie mai putin pretentios, servindu-i-se preparate serbede. Cu „The Internship” ne bucuram sa constatam ca replicile sunt tipice productiilor care ridiculizeaza tipare si idei, dar intr-un mod inteligent. De la personajele in care te poti regasi cu usurinta, pana la trimiterile pertinente, dar decente catre alte filme, se numara deja mai multe puncte de aplaudat decat a strans vreo comedie recent. Se multumesc fanii nostalgici „Harry Potter” care rememoreaza o scena din primul capitol, iubitorii scolii lui Xavier si generatia anilor ’80 care invata coregrafia din „Flashdance”. Pentru ultima mentiune, se apeleaza si la un santaj pentru a intelege mai bine morala si indemnul de a lupta pentru ceea ce iti doresti. Poate prea educativ in unele situatii.

internship 2

La ce sa ne asteptam? La situatii reale de care se face un abuz parsiv in a ridiculiza vremurile prezente. Ma refer la somaj, tinerii constienti ca trebuie sa profite de sansele putine care li se ivesc, la oamenii care se trezesc fara un loc de munca si incearca cu multa incapatanare sa fie bagati in seama acolo unde nu este loc pentru ei. Faceti cunostinta cu Billy McMahon (Vince Vaughn) si Nick Campbell (Owen Wilson), doi agenti de vanzari care trebuie sa ia totul de la zero. Ramasi fara un loc de munca, intr-o piata unde cerinta este mare si oferta mica, se inhama intr-o cursa pentru care nu au pregatirea necesara. Incep o stagiatura la Google. La aceea companie Google. Aici trebuie sa treaca diverse probe, dar si adversitatile colegilor cu mult mai tineri.

internship 3

Poate ca stagiatura sustinuta de eroii nostri din film nu are o miza la fel de mare ca cea din „The Pursuit of Happyness”, dar si aici intalnim personaje la fel de determinate in a depasi limitele impuse.  Fiind vorba despre o comedie, avem si arogantul care-si inghite vorbele, profesoara indragostita, tocilarul care se razbuna sau profesorul nerabdator. „The Internship” este filmul de la care astepti doar sa vezi cum se ajunge la final, deznodamantul fiind cunoscut inca din primele momente cheie. Si toata aceasta calatorie nu deranjeaza,  pentru ca partenerii de drum intretin o atmosfera cordiala.

Rating autor: nota 7

Vizionare trailer:

Multumiri gazdei Cinema City Sun Plaza. Filmul intra in cinematografe din 28 iunie si este distribuit de Odeon Film.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail