Special, Thriller

The Commuter (2017) [REVIEW]

The Commuter (2017)

 „What kind of person are you? What if I asked you to do something that could profoundly affect an individual on this train? 

  • Regizori: Jaume Collet-Serra
  • Actori: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Sam Neil, Elizabeth McGovern
  • Gen: Animatie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 104 minute

Liam Neeson a imbatranit si asta se vede cel mai bine in ultimul sau film The Commuter. Produs cu aceeasi reteta care completa ingredientele pentru NonStop si Run All-Night, aici o versiune ceva mai exagerata. Pasager in trenul terorii il pune din nou pe actorul Liam Neeson in fata unor provocari care il obliga sa-si arate pregatirea fiziac, de care din pacate nu mai dispune. Dar asta nu inseamna ca domnul nu da in continuare foarte bine pe ecran si ca nu duce rolul pe umeri cap-coada.

Cu riscul de a deveni previzibil pe parcurs, action-thrillerul The Commuter ne face cunostinta cu un barbat care dupa ce s-a retras de zece ani din activitatea de politie, a acceptat un post ca agent de asigurari. In ziua in care afla ca este concediat primeste insa o propunere care il incanta, doar ca o data ce afla regulile jocului, incepe sa puna la indoiala ce are de facut.

In drumul spre casa, parcurs zilnic cu trenul, este abordat de o femeie misterioasa si i se spune ca tot ce are de facut pentru a primi 100.000 de dolari este sa gaseasca un anume pasager. Tot ce stie despre el este porecla si ca are o geanta. Pe masura ce timpul trece, realizeaza ca propunerea este una pe viata si pe moarte si trebuie sa gandeasca totul in avans pentru a dejuca planurile celor care stiu totul despre el.

Spaniolul Jaume Collet-Serra este un regizor cunoscut mai ales pentru colaborarile cu Neeson, dar si pentru remake-ul din 2005 al House of Wax, thrillerul psihologic Orphan, dar si pentru unul dintre cele mai cool si fresh abordari a temei cu atacuri de rechin – recentul The Shallows.

Cumva aici mi s-a parut ca a preferat sa fie precaut si nu a riscat aproape deloc in poveste. Investitia a fost facuta mai degraba in scenele de tensiune si in secventele de lupta corp la corp.

Este adevarat ca s-a pariat pe aceeasi constructie a subiectului tip puzzle, ca si pana acum, si ca spre final se face un twist care ar trebui sa salveze momentele moarte, dar cumva nimic nu mai pare surprinzator. Privit mai ales din perspectiva de fuga dupa senzational. Dezamagirea mea vine, cel mai probabil, din faptul ca voiam sa vad ceva la fel de provocator ca „Derailed”.

Vera Fermiga nu este straina de incidentele cu trenul, dupa ce in Source Code era de cealalta parte a baricadei. Aici colaboreaza din nou cu Patrick Wilson, dupa ce au facut echipa cu cele doua The Conjuring. Insa, asa cum precizam si la inceput, actorii lucreaza destul de bine cu un material subtire.

Pentru fanii genului, un bilet la prima clasa in The Commuter o sa fie suficient pentru a satisface cererea pentru scenarii cu conspiratii. Te simti bine la el daca nu te concentrezi prea bine asupra subiectului, pentru ca altfel te vei enerva cand cand afli numele villainului, identitatea lui fiind una evidenta.

FIlmul intra in cinematografe din 12 ianuarie si este distribuit de Ro Image.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail