Lansari filme, Stiri

Banditul Whisky – premiera pe marile ecrane din 26 ianuarie

Filmul banditul Whisky posterFilmul Banditul Whisky este regizat de Nimrod Antal

– Premiera este programata pentru 26 ianuarie 2018 – 

Filmul Banditul Whisky (titlu original The Whisky Robber), este povestea adevarata a unui roman care, dupa ce a plecat din tara, a reusit sa orchestreze jefuirea a 27 de banci din Ungaria. In urma furturilor a strans o jumatate de milion de dolari.

Biopicul ni-l prezinta pe Attila Ambrus/Banditul Whiskey care a devenit foarte cunoscut, dar mai ales un erou popular la sfarsitul anilor 1980 si inceputul anilor 1990 cand reusea sa faca de ras autoritatile comuniste.

Scenariul pentru filmul Banditul Whisky reprezinta munca de trei ani a regizorului Nimrod Antal (Predators, Metallica Through the Never). Pentru poveste, acesta s-a consultat cu adevaratul jefuitor, care a trebuit sa isi dea mereu acordul asupra celor relatate.

Attila Ambrus s-a nascut in Romania, unde are o copilarie grea, crescand ca orfan. Dupa ce emigreaza in Ungaria, domnul devine un Robin Hood, un veritabil erou popular: era spargator de banci, cu numeroase jafuri armate la activ, pacalind in permanenta autoritatile, fara sa faca victime. In plus, prins – la un moment dat – pentru interogatoriu, are o evadare spectaculoasa si fara precedent din sediul Politiei.

Numele sau porecla de banditul whiskey vine de la obiceiul acestuia de a bea cate un pahar cu bautura asta, inainte de fiecare jaf, pentru a avea curaj.

Filmul s-a lansat pe 22 noiembrie 2017 in Ungaria, unde a fost un adevara succes de box office, surclasand inclusiv Justice League.

Poveste filmul Banditul Whisky

Attila Ambrus este originar din Ardeal, crescand in Romania comunista, guvernata de Nicolae Ceausescu. Fara perspective in tara decide sa fuga peste granita in cautarea unui viitor mai bun. Experientele definitorii ale vietii sale timpurii au fost marcate de cateva traume, precum o casnicie distrusa, lipsa iubirii, dezamagiri, singuratatea continua si excluderea sociala.

Filmul Banditul Whisky

Filmul Banditul Whisky

Confruntat cu lipsa banilor care deja ii punea o eticheta, acesta si-a dorit mereu sa ii aiba. Filmul urmareste progresul unui lup singuratic, care devine un erou, fara sa isi doreasca, presa transformandu-i actiunile in unele care l-au facut un favorit al tarii pentru ca lua in deradere politia comunista.

Filmul Banditul Whisky este distribuit de Taylor Projects. Acesta va putea fi urmarit in reteaua Cinema City din Bucuresti si din tara.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail