Noutati din lumea filmului

Am testat noutatile de la Grand Cinema & More: sala Ultra are primul proiector cu laser din Europa de sud-est

Grand Cinema & More a relansat una dintre cele mai performante sali de cinema din tara, Grand Ultra, urmand sa beneficieze de tehnologii de ultima generatie

In cadrul unui eveniment, cinematograful Grand Entertainment din mall-ul din nordul Capitalei a devenit neincapator – la propriu, niciodata nu am luat parte la un eveniment cu atatia cinefili pe metru patrat.

Reprezentantii Grand Cinema & More au anuntat noutatile cu care sala Ultra a fost imbunatatita, primind cateva upgrade-uri de-a dreptul interesante:

  • cea mai luminoasa imagine de cinema posibila astazi in lume: inca nu pot confirma daca este cea mai cea la nivel mondial, ca nu mi-am plimbat pasii prea mult, dar pot sa confirm ca este intr-adevar o imbunatatire in ceea ce priveste calitatea; de multe ori acuzam 3D-ul ca se vedea foarte intunecat. Culorile au fost clar mai intense si contrastul mai puternic.
  • Pentru momentele cand sunetul „trebuie” sa se sincronizeze cu miscariile fotoliului, s-a implementat sistemul Active® Guitammer, singurul din Romania. O sa vedeti, este destul de cool. Si suficient de bine dozat, cat sa nu distraga atentia de la film. In traducere mai profi: „sunt capabile sa converteasca sunetele joase si foarte joase din coloana sonoră a filmelor, cu frecventa de pana la 80Hz, in vibrații conforme actiunii din film.”
  • sistemul audio Dolby Atmos din Romania l-am testat tot in premiera, in 2015, cand era adus in tara. Revedeam Avengers Age of Ultron, dupa o alta proiectie, atat cat sa pot spune ca da, este o diferenta sesizabila fata de restul tehnologiei de sunet din celelalte cinematografe.
  • inca o noutate anuntata si observata aseara a fost design-ul Black Box al salii Grand Ultra. O sa vedeti ca locatia s-a imbracat in straie noi, mai elegante. Imi ramane doar sa sper ca publicul spectator va fi atent.

 Grand Ultra se mai remarca prin dimensiunea, configurayia si textura ecranului. Insa prin ce s-a diferentiat experienta de aseara? Proiectia laser  RGB 4K –  intensitatea luminii noului proiector este de doua ori mai mare decat cea a echipamentelor clasice. Imaginea devine, astfel, mai luminoasa, inclusiv catre marginile ecranului.

La final, am luat parte la vizionarea filmului „The Murder on Orient Express: Crima din Orient Express”, o adaptare dupa Agatha Christie, despre care voi scrie in curand. 

Sala Grand Ultra are o capacitate de 480 de locuri.

Multumiri Oxygen PR si felicitari pentru organizare.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.