Stiri, Televiziune

Al Pacino Film Box

Tradare si razbunare, cu Al Pacino, in ecranizarea controversatei piese „Negutatorul din Venetia”, la FilmBox Premium, in noiembrie

In ultima duminica de toamna, FilmBox Premium aduce drama „Negutatorul din Venetia” (2004), o ecranizare a piesei cu acelasi nume, semnate de William Shakespeare. Nominalizata la premiile Bafta, drama se bucura de prestatia unor actori celebri, precum Jeremy Irons si Joseph Fiennes, dar in special laureatul Oscar Al Pacino.

Pelicula, prima ecranizare cu sonor, in limba engleza, a renumitei opere a lui Shakespeare, aduce pe micile ecrane povestea lui Antonio (Jeremy Irons), negutator in Venetia, care, pentru a-si ajuta bunul prieten Bassanio (Joseph Fiennes) sa castige mana frumoasei Portia (Lynn Collins), imprumuta bani de la evreul Shylock. Avid de razbunare si profund indurerat de pierderea fetei sale, Shylock este de acord sa ii dea lui Antonio suma ceruta, insa, daca acesta nu o va putea inapoia, camatarul cere in schimb o plata neobisnuita: o bucata din carnea lui Antonio.

Scrisa si regizata de Michael Radford („The Letters”, „Il Postino”), aceasta ecranizare a „Negutatorului din Venetia” este considerata a fi una extrem de indrazneata, subiectul dand nastere, de-a lungul timpului, unor discutii aprinse pe marginea caracterului anti-semit al piesei.

Pelicula va fi difuzata pe 26 noiembrie, de la ora 21:00, pe FilmBox Premium.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail