Noutati din lumea filmului, Stiri

Cascadorii in filmul „Unlocked”

Unlocked / Pericol descatusat”, actiune la superlativ, mega cascadorii si efecte speciale revolutionare

Cel mai nou thriller de spionaj din cinematografe, „Unlocked / Pericol descatusat”, care spune povestea revenirii unei agente CIA ce joaca rolul crucial in oprirea unui atac cu arme biologice in Londra, a fost o ampla desfasurare de productie, cu cascadorii de top, traininguri de autodepasire pentru actori si multe de ore de filmari in Praga si Londra.

Filmul „Unlocked / Pericol descatusat” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 16 iunie 2017, fiind disponibil in format 2D.

„Unlocked / Pericol descatusat” este regizat de Michael Apted, produs de Georgina Townsley, Lorenzo di Bonaventura, Erik Howsam si Claudia Bluemhuber, dupa o idee a Georginei Townsley si un scenariu semnat de Peter O’Brien. Din distributie fac parte Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas, John Malkovich si Toni Collette.

Film de actiune Unlocked

Unul dintre elementele cruciale ale „Unlocked / Pericol descatusat” este actiunea in sine, care abunda in dinamism si cascadorii, de care sunt responsabili cascadorii unei echipe conduse de cunoscutul Greg Powell, care a lucrat la francizele „James Bond” si „Harry Potter”. „Ii cunosc munca in detaliu, am lucrat la mai multe filme impreuna si pot spune ca se autodepaseste cu fiecare film”, spune poducatorul Lorenzo di Bonaventura.
Primul lucru pe care l-a avut de facut Powell, impreuna cu coordonatorul actiunii, James Grogan, si Noomi Rapace a fost sa creeze un stil de lupta credibil pentru personajul central.

Despre scenele de lupta din film, Rapace spune ca au fost foarte intense si grele pentru ea, cu rani, zgarieturi, dar, in acelasi timp, si pline de recompense. Orlando Bloom admite ca actrita a dat viata unei „tipe dure” si ca scenele in care au filmat impreuna au fost foarte intense.

Cat despre provocarile de care el a avut parte, Bloom spune ca cea mai grea scena i s-a parut cea in care e atacat de un caine foarte agresiv intr-o parcare subterana.

Londra contemporana in Praga

La sugestia unuia dintre producatori, echipa a colaborat cu producatorul Kevan van Thompson, stabilit in Praga, care a coordonat sapte saptamani de filmari in oras. Pentru producatorul di Bonaventura, „Unlocked / Pericol descatusat” este al treilea film facut in Praga si se declara un fan al orasului.

Pentru a recrea Londra in Praga, designerul de productie Ondrej Nekvasil a sugerat identificarea acelor elemente moderne din Londra, nu istorice, care ar putea fi gasite si in Praga. Una dintre locatiile preferate de cineasti in Praga este zona de dig numita Casa Dunarii, unde au fost facute si filmarile din seria Bond „Casino Royale”, si care apare si in „Unlocked / Pericol descatusat”.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail