Actiune, Aventura, CineCronici

[REVIEW] Transformers: Ultimul cavaler (2017)

 „ It started as a legend, one of the greatest of all… For a thousand years, weve kept it hidden, to protect Earth from what is expected to arrive…”

  • Regizor: Michael Bay
  • Actori: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Santiago Cabrera, Isabela Moner, Jerrod Carmichael, Liam Garrigan
  • Gen: Actiune, Aventuro
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 149 minute

Michael Bay a facut-o din nou. Si nu prea se invata minte, ba chiar as spune ca nu isi mai pune deloc limite cand vine vorba despre a arunca lucruri in aer sau despre a deveni cat mai absurd in logica povestii. Desigur, pana la urma vorbim despre o serie in care robotii se transforma in masini, in avioane, in dinozauri si au constienta, ba chiar o intreaga istorie in spate. Prima parte Transformers a fost lansata in 2007, urmata apoi de continuari in 2009, 2011 si 2014. O adevarata fabrica de bani, franciza este una dintre cele mai de succes serii in ceea ce priveste incasarile. Conteaza prea putin ca umorul este tamp, subiectele au multe franturi si ca se fac plasari de produse dintre cele mai evidente.

Si totusi ce face aceasta seria atat de apreciata? Nu m-as grabi sa spun apreciata, cat mai degreaba populara. Pentru ca daca este ceva care ii iese de minune – calitatea efectelor speciale si multitudinea de scene neintrerupte de actiune. Intr-un film de doua ore si jumatate, care uneori devine mai obositor decat ai fi anticipat, nu esti privat prea des de secvente cu urmariri, bufnituri, lupte, intreceri. The Last Knight are grija sa ne trimita si pe frontul de lupta al regelui Arthur, unde vedem ca Merlin era un betivan ratat care avea o alta sursa pentru magia pe care proclama ca o detina.

In goana lui de a face un veritabil roller-coaster, Transformes partea a cincea este chiar amuzant. Este foarte important sa te duci la acest film constient de asteptarile pe care le ai si sa nu ai pretentia unui altfel de film decat unul de popcorn. Uneori plotul devine confuz pentru ca sunt prea multe fire narative de urmarit si nici nu iti prea pasa ce se intampla pe ecran, atat timp cat in decor sunt Autoboti sau Decepticoni.

Pe scurt, povestea continua cu Cade Yaeger (Mark Whalberg), care acum are propria misiune – sa salveze cat mai multi Transformers. Devenit un outcast, acesta o salveaza pe Izabella (Isabel Moner), o orfana cu care se imprieteneste, doar pentru a o trimite in mijlocul unor urmariri periculoase. In acest timp Optimus Prime a plecat in cautarea originilor si ajunge pe planeta lui, Cybertron, care a ajuns niste ruine. Inapoi in prezent, Vivian (Laura Haddock, Da Vinci’s Demons), fiica unui renumit istoric este obligata sa isi accepte mostenirea pentru a lupta impotriva Quintessei care vrea sa distruga Pamantul. Din nou. Spectacolul 3D exista in multe dintre momente, desi o sa devina epuizanta suita asta.

Inevitabil urmeaza un sequel, in 2019. Pana atunci o sa vedem, la anul, un spin-off. Probabil ca amandoua vor fi populate cu aceleasi personaje de care nu iti pasa prea mult. Cumva, insa, Mark Wahlberg a reust sa fie mai interesant decat ce reusise Shia sa faca. Poate ca este un esec din aceeasi liga, dar nu devine nicio clipa plictisitor. Asa ca daca sunteti fani ai celorlate episoade, mergeti sa il vedeti. Din pacate, Bay lasa in urma ce reusise sa castige cu Pain & Gain.

Filmul intra in cinematografe din 23 iunie si este distribuit de Ro Image.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail