Actiune, Special

[REVIEW] „The Transporter Refueled” (2015)

transportersmall„ Technology moves fast, doesn’t it. I mean, as soon as you think they can’t come up with something, they come up with something else. Makes you wonder if guys like me will be out of a job. No, people always need guys like me, right?”

  • Regizor: Camille Delamarre
  • Actori: Ed Skrein, Loan Chabanol, Ray Stevenson, Gabriella Wright, Tatiana Pajkovic, Radivoje Bukvic, Noémie Lenoir, Yuri Kolokolnikov
  • Gen: Actiune
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 96 minute

A patra parte a francizei inceputa in 2002 functioneaza mai degraba ca un reboot, figura lui Jason Statham fiind inlocuita cu cea a lui Ed Skrein, pe care il cunoscusem deja in „Northmen: A Viking Saga„, „The Tunnel” sau in cele trei aparitii din „Game of Thrones” ca Daario Naharis. Domnul este capabil si are exact postura necesara unui astfel de rol, dar solicitarea nu este foarte mare.

Cu Luc Besson implicat in proiect, domnul responsabil pentru multe filme de actiune, ai crede ca „Refueled” este plin de adrenalina si momente tensionante. Ai dreptate, avem din plin astfel de scenete, dar din pacate acestea nu sunt atat de bine editate, montate si executate, incat uneori este posibil sa neindreptatesti filmul catalogandu-l ca unul slab din acest punct de vedere. Din nefericare uneori se simte o usoara senzatie de ridicol si penibil.

In 1995 urmarim un interlop care vine pe Riviera franceza si isi disputa dreptul de a avea exclusivitate pe zona. Anna, una dintre prostituatele cumparate, ramane cu frica si teama. 15 ani mai tarziu, aceasta il cauta pe Frank Martin, unul dintre cei mai cunoscuti mercenari, dedicat unor servicii speciale de curierat. Transporta bagaje despre care nu pune intrebari, clientilor carora nu le pune intrebari. Contactat de Anna accepta o misiune, doar sa descopere ca pachetul consta in doua tipe seducatoare care au planuit jafuri in mijlocul carora nimereste alaturi de tatal sau.

Este clar ca orchestrarea planului este motivarea pentru o razbunare amanata si planificata pana la cel mai mic detaliu. Este jignitor insa sa accepti ca reala pozitia unor individe care au lucrat ca dame de companie, sa fie acum specialiste in manuirea armelor, in furturi digitale sau in manevrarea unor ambarcatiuni sau sa fie maestre in degizari. Vorbim de o lipsa de credibilitate in constructia personajelor, ceea ce nu ajuta foarte mult filmul pentru a fi luat in serios, atat cat ar fi vrut.

Ed Skrein pare uneori prins intr-un joc de teatru in care cei care ar trebui sa fie actori, sunt doar spectatori. Ma refer la lipsa unei interpretari decente a actorilor din rolurile secundare, care nu par nicio secunda niste infractori de temut, asa cum se intampla cu primul „Taken” cand vedeam tot tema traficului de carne vie. „The Transporter Refueled” este unul dintre filmele acelea slabe, pe care le vei uita repede, dar pe care nu te superi atat cat ar trebui pentru ca este indeajuns de distractiv, desi nu ar trebui sa aiba atributul asta. Nu intra in viteza a cincea si nici nu are o directie precisa.

Filmul intra din 4 septembrie in cinematografe si este distribuit de RoImage caruia ii multumesc pentru invitatie.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail