CineCronici, Comedie

[REVIEW] The Boss (2016)

the-boss-509067l-1600x1200-n-f081dff9”My name is Michelle Darnell, and I am the wealthiest woman in America. How wealthy am I? I wanted to come down on a golden phoenix and I sure as shit did it!”

  • Regizor: Ben Falcone
  • Actori: Melissa McCarthy, Kristen Bell, Peter Dinklage, Ella Anderson,Kathy Bates, Cecily Strong
  • Gen: Comedie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
  • Tara: SUA
  • Durata: 99 minute

Ben Falcone si Melissa McCarthy au vechime in relatiile dintre ei. Atat in cele profesionale, cat si personale. Asta daca tinem cont ca acestia sunt casatoriti de mai bine de un deceniu. Colaborarile dintre cei doi au oferit mai multe comedii. Unele sunt de-a dreptul extraordinare si aplaudate de critica si audienta (‘Bridesmaids’, ‘Spy’) ,insa altele au urmat formula standard pentru dezastre (‘Tammy’,’Identity Thief’).

Cert este ca de fiecare data succesul de box-office a fost asigurat si indiferent ca recunoastem sau nu, am ras cu totii, chiar daca am fost sau nu parte din publicul tinta ale lor. Personal, consider povestea domnisoarelor de onoare din ‘Bridesmaids’ una dintre cele mai bune comedii romantice cu tema nuntii, din ultimii 15 ani.

Scris tot de Ben Falcone, scenariul pentru ‘The Boss’ urmareste povestea lui Michelle Darnell – titlul initial al filmului. Aceasta este un titan al antreprenoriatului care a facut avere din nimic si umple sali cu discursurile sale motivationale. Tocmai pentru ca nu si-a permis sa se ataseze de nimeni, nu a fost preocupata decat de cariera. Atunci cand este inschisa, in urma unei inscenari, descopera la eliberare ca de fapt nu a avut si nici nu are niciun prieten. Fara casa si fara bani se autoinvita in locuinta modesta a fostei sale angajate (Kristen Bell). Si este determinata sa isi recupereze averea, fara sa tina cont de nimic.

Peter Dinklage pare aici ca o prezenta irosita. Rolul sau este unul mic si deloc semnificativ. Melissa McCarthy face ce stie mai bine. Pana la urma experienta sa in comedii o ajuta. Capabila, mi-ar placea sa o urmaresc si in proiecte din alte genuri pentru ca are potential (vezi partitura din ‘St. Vincent‘). Iar Kristen Bell nu impresioneaza (nici nu are cu ce), dar este placuta in infatisari.

Nu se evita glumele cu tente sexuale sau misogine. Ba chiar avem la un moment dat o scena de lupta intre copii. Totusi filmul este  one-woman show si gagurile au efectul dorit pentru ca se rade de cateva ori. Poate nu dispunem de cele mai satioase situatii de comic si nici o aglomerare de dialoguri cu tente amuzante.

Insa ‘The Boss’ demonsteaza ca este previzibil si nici nu incearca sa mascheze in vreun fel intentia de a fi asa cand plotul este subtirel. Scenele improvizate ajuta filmul mai bine decat s-ar fi crezut. Cert este ca o sa urmaresc tot ce livreaza duo-ul Falcone-McCarthy in continuare.

O comedie mainstream castigatoare pentru o parte din public si cel putin multumitoare pentru cealalta. Desi nu o sa vrei musai sa vezi mai mult, mai ales cand sunt si puncte moarte, pentru ce isi propune se achita de datorie si nu o sa iesi de la vizionare cu regretul de a fi platit un bilet.

Filmul intra in cinematografe din 15 aprilie si este distribuit de RoImage.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.