“ I believe that like me, the people behind these robberies are extreme athletes, using their skills to disrupt the international financial market. And they don’t care who gets killed in the process.”
- Regizor: Ericson Core
- Actori: Édgar Ramírez, Luke Bracey, Ray Winstone, Teresa Palmer, Tobias Santelmann, Max Thieriot, Delroy Lindo
- Gen: Thriller, Actiune
- Premii: niciun premiu, doua nominalizari (la data publicarii)
- Tara: SUA
- Durata: 113 minute
Devenit un sleeper-hit, clasicul „Point Break” al lui Kathryn Bigelow, cu Swayze si Reeves in rolurile principale, nu avea nevoie de un remake. Dar cum soarta multor filme care au ramas inscrise undeva in cinematografe ca defintorii intr-un fel sau altul, este sa fie resuscitate pentru noile generatii, asta se intampla si acum. De data asta, povestea este una mai putin nebuneasca, desi adrenalina este infuzata in multe scene, ci devine una mai moralista cu mesaje ecologice, fara sa uite insa sa le poarte la limita extrema. Desigur, turnat in format 3D experienta pare mai valabila. Asta este evident avantajul fata de original, insa nu intervine cu nimic nou, care sa subjuge filmul sursa.
Nu intelegeti gresit. Remake-ul nu este de lepadat. Ramane clar o experienta interesanta, mai ales pentru cei care ii cunosc pentru prima oara pe Bodhi si Johnny Utah. Liderul unei grupari care pune pe seama infractiunilor, motivatia de a sustine o cauza pentru salvarea planetei, urmeaza un cod strict de etica. Atrage insa atentia unui tanar agent FBI, candva practicant de sporturi extreme. Acesta este convins ca gruparea pe care o urmaresc cauta sa bifeze opt provocari candva listate ca esentiale pentru a onora forta naturii.Si decide sa se infiltreze in gasca lor pentru a afla exact care vor fi urmatoarele mutari.
Din punct de vedere vizual filmul are din plin peisaje care mai de care mai fascinante. Suntem plimbati prin mai multe locatii (Austria, Italia, Elvetia, Berlin, Franta, Mexico, Venezuela, India) si de multe ori ne tinem respiratia pentru ca se profita de multe ocazii ca protagonistii sa sfideze pericolul prin diverse cascadorii. Si arata bine, oricat de devotata sunt eu originalului. As fi vrut sa spun ca nicio scena nu egaleaza scena saltului fara parasuta, dar sunt cel putin doua momente cand atentia iti este absorbita de ce se intampla pe ecran (vezi momentul de wingsuiting).
Daca in original banii erau furati pentru a se finanta propriul stil de viata, aici motivatia este mai putin egoista. Se profita de practici ca snowboard, parasutism, sky, soloing liber pentru a se atrage atentia asupra degradarii mediului. De altfel un mesaj fin, dar putin nepotrivit cu textul filmului. Nu supara. Dar nici nu ajuta.
Singurul personaj feminin, interpretat stangaci de Teresa Palmer, este si cel mai neglijat. Din intreaga distributie se remarca insa Édgar Ramírez, in rolul villain-ului care convinge de cele mai multe ori in discursurile sale motivationale, reusind sa il eclipseze si pe Luke Bracey. „Point Break” are farmecul filmelor de actiune recente si desi nu rezerva vreo surpriza si mimeaza un succes, ramane totusi fidel genului din care face parte. Desi este evident ca se putea face ceva si mai consistent si complex, functioneaza perfect ca un film de actiune.
Filmul intra in cinematografe din 1 ianuarie si este distribuit de Ro Image.
Vizionare trailer:
Vezi si...
Leave a reply Cancel
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
3 Comments
Prin blogosfera cinefilă (21 – 27 decembrie 2015) | Recenzii filme si carti
[CONCURS] 'Point Break: La limita extrema' - castiga materiale promotionale - CineAmatorCineAmator
Point Break - 1991 vs 2015 | CinEmil