Animatie, Special

[REVIEW] Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri (2014)

Afis_Clopotica si Bestia de Nicaieri„Come on, Fawn, listen to your head. Heart gets you in trouble, head is your friend. And yet, head is making me talk to myself, out loud, in the forest. No, no, no. Model citizen. Starting first thing tomorrow.”

  • Regizor: Steve Loter
  • Actori (voci): Ginnifer Goodwin, Mae Whitman, Rosario Dawson, Lucy Liu, Pamela Adlon, Danai Gurira, Raven, Chloe Bennet
  • Gen: Animatie, Aventura
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 76 minute

Portretul lui J.M. Barrie era fantastic surprins in biopicul „Finding Neverland” si vedeam atunci un istoric dramatic, ascuns de tragedii personale. Tragedii care aveau sa inspire mitul baietelului care refuza sa creasca si ajunge in Neverland – Tinutul de Nicaieri: Peter Pan. Si cum Disney se pricepe de minune sa mestereasca ploturile si animatiile, in urma cu cativa ani a acordat credit celui mai de incredere ajutor al lui Pan, Tinker Bell/Clopotica, acum ajuns in rol principal in a saptea parte dedicata ei.

Mai intens, de data asta aventurile sunt mai periculoase, ramanand in continuare un film de urmarit in zilele de sarbatoare si asta datorita unui mesaj optimist, dar si atmosferei de veselie, indusa de culorile vii care imbraca toate peisajele din natura. Si nu trebuie sa ne suparam daca uneori personajul din titlu pare a fi doar unul secundar, pentru ca locul ii este luat de o vietate imbracata in haine respingatoare, doar pentru a intensifica impotrivirea prejudecatilor.

Un zgomot puternic emis de ceea ce pare a fi o bestie, incurajeaza Zanele sa creada in implinirea unei profetii care dateaza din vremuri stravechi. Tinker Bell, insotita de buna sa prietena Fawn, zana a animalelor care accepta provocarile, decid sa plece in cautarea unor explicatii, mizand pe faptul ca faptura are nevoie de ajutor, inainte de a fi un pericol pentru altcineva. Si trebuie sa faca asta inainte ca zanele care pazesc Praful Magic, sa captureze misterioasa bestie. Si in cautarile si contrazicerile dintre cele doua parti, audienta primeste o morala care devine tot mai clara pe parcurs: sa nu judeci inainte a de cunoaste  (vezi scena cu soimul).

Cromatica desenelor este, la fel ca in celelalte capitole, unul dintre cei mai siguri si puternici piloni. Se defileaza prin peisaje curate, neobisnuite, care par insa firesti. Dar poate ca cel mai surprinzatoare raman momentele muzicale, de data asta mult mai energice si indraznete, versurile fiind nu doar simple recitaluri, ci mai degraba completari pentru scene. Si de fiecare data comuniunea cu natura lasa animatia sa zburde a libertate si sentimente de implinire.

Filmul intra in cinematografe din 3 aprilie si este distribuit de CineForum, caruia ii multumesc pentru invitatie si RanEvents Comm.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail