Lansari filme, Stiri

„Dragoste cu doua fete: Phoenix”: din 5 iunie in cinematografe

Din 5 iunie 2015 Asociata de Film Macondo distribuie in cinematografe o drama de epoca despre iubire, sacrificii si sperante risipite: „Phoenix

Iubirea nu este doar roz. Suferintele, sacrificiile, dezamagirile sunt si ele prezente, dar peste toate acestea trebuie sa trecem. Ne regeneram, precum Phoenix, din propria “ cenusa” pentru a reincepe.Iubirea. Un cuvant atat de folosit si un sentiment atat de indispensabil. Iubirea e peste tot, in viata reala, in articole, in carti, in filme si tot nu ajungem la saturatie. Fie ca este impartasita sau nu, dragostea este motorul nostru.

Din 5 iunie ne vom reinnoi fortele. Vom vedea ce inseamna cu adevarat sa ne renastem in numele dragostei. Vom invata cum sa ne ridicam dupa ce cadem. Nu veti uita niciodata povestea care urmeaza sa o vedeti, despre un labirint al iubirii, din care scapa cine se regaseste! 

Imaginati-va ca sunteti in perioada celui de-al doilea razboi mondial in Germania, un peisaj in care iubirea abia poate sa respire. Nelly (Nina Hoss) a supravietuit razboiului, dar fata ei este complet desfigurata. Dupa ce un doctor i-a refacut chipul complet desfigurat, ea il cauta pe Johnny, sotul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reusit sa ramana in viata. Intre timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moarta si cauta o modalitate de a-i mosteni averea. Nelly intra in viata lui sub o alta identitate, iar Johnny nu o recunoaste. In schimb, ii aduce aminte de sotia lui si ii propune sa o transforme in vechea Nelly pentru a intra in posesia averii sale. Chiar daca el s-ar putea sa fie un tradator, chiar daca ii accepta planul sau perfid, o parte din ea inca il iubeste. Vrea sa isi redea vechea viata si sa inteleaga cine a fost si cine o sa fie. Oare iubirea, desi tradata, are puterea sa reinvie?

Iubirea poate sa fie oarba si secretele pot trece pe langa noi. Dar vin si momente in care ne dam seama ca este posibil ca partenerul sa aiba de fapt doua fete. Atunci alegerea ne apartine si trebuie sa ne confruntam cu propriile sentimente. Il iertam sau punem punct relatiei? Personajul principal din Phoenix, Nelly, are aceeasi dilema. Se agata de iubirea lui Johnny, dar trebuie sa se decida incotro sa se indrepte.

Regizorul Christian Petzold plaseaza actiunea intr-o perioada des ecranizata, dar reuseste sa descopere o perspectiva noua prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arata ce masti purtam si ce minciuni ne spunem noua insine in umbra tragediei si a secretelor.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail