Seriale

Cum sunt întâlnirile online: urmărește serialul romantic Planeta celor singuri. Opt povestiri

 Suntem singuri împreună: de ce trebuie să vezi serialul de dragoste “Planeta celor singuri. Opt povestiri”

„Cauți dragostea online?”

  • Gen program: miniserie – dramă, romantic, comedie
  • Producători: Michal Chacinski, Radoslaw Drabik, Alicja Gancarz, Aleksandra Orzechowska
  • Actori: Zofia Wichlacz, Izabela Kuna, Hanna Konarowska, Witold Debicki, Marianna Linde, Filip Plawiak, Mateusz Damiecki, Jan Wieteska, Bartlomiej Topa, Zdenek Piskula, Masza Wagrocka
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicării)
  • Episoade: 8 – 1 sezon (miniserie)
  • Disponibilitate: la Focus Sat TV, din 14 februarie

Pe 14 februarie, o coincidență fericită, la Focus Sat TV debutează un serial de dragoste în care îți va fi destul de ușor să te regăsești (mai ales) de Valentine’s Day. Producția romantică, “Planeta celor singuri. Opt povestiri” (câte două episoade lunea, de la ora 21.30) va fi ușor memorabilă prin poveste, prin personaje, cu doza de umor cu care creionează lumea modernă prin prisma iubirii, dar mai ales prin modul cum sunt schițate reacțiile și comportamentul oamenilor atunci când se lăsă orbiți de dorința de a găsi dragostea. Sau ceva asemănător cu astfel de sentimente.

Totuși, eu aș completa că miniseria este potrivită nu doar ca pretext de vizionare într-o zi care celebrează idilele, căci mai degrabă reamintește (cumva cinic), că indiferent de haosul care ne guvernează lumea, cu toții căutăm, la un moment dat, acel ceva, care poate lua forme diferite pentru fiecare dintre noi. Tocmai de-asta spun că, în baza episoadelor urmărite, seria și-a propus mai degrabă să fie ceva ușor, de relaxare, care să te detensioneze după o zi încărcată.

Miniseria în opt părți vine ca o continuare cumva firească a unei serii de filme, care la rândul lor au fost bazate pe o serie de romane bestseller semnate de Ewa Markowska. Fără să aibă însă legătura cu trilogia de lungmetraj, producția divizată în opt părți este una independentă de acestea, fiind una de tip antologie. Astfel că nu te reîntâlnești cu cineva pe care ar trebui deja să îl cunoști (sunt peste 160 de actori pe care îi vei întâlni), iar fiecare episod va fi dedicat unor protagoniști diferiți, cu istorii unice și cu perspective la fel de atipice. Toate interesante, episoadele tratează mai tăios și uneori absurd tot ce presupune relațiile contemporane, cu o anumită intenție, desigur.

Se realizează practic opt portrete diferite a ceea ce înseamnă să cauți și să-ți găsești jumătatea în era digitală, iar comparația cu producția la fel de dulce-amărui “Modern Love” este evidentă. Cu cea din urmă se aseamănă nu doar modul de a se reda idile sau căutarea dragostei, cât și abordarea fără complicații ale eroilor: scurte, fermecătoare, amuzante, dar mai ales sentimentale. “Planeta celor singuri. Opt povestiri” păstrează, în fiecare episod un numitor comun: o aplicație online. Se urmărește modul în care această aplicația de întâlniri Planeta Singli schimbă viețile celor care o accesează – este ceva similar cu Tinder, iar de aici derivă și câteva scene cu comic de situație, uneori absurde, alteori nebunești, iar alteori caraghioase și emoționante deopotrivă.

Fiind serie antologie, fiecare episod are un alt regizor, la fel cum și personajele diferită mai ales prin motivația care îi mână în căutarea fericirii și a dorinței de a găsi dragostea. Este ușor să te îndrăgostești de propunerea Canal+ în ceea ce privește genul chick-flick, mai cu seama că aici este vorba despre implicații care nu vin pe termen lung. Serialul funcționează pe aceeași formulă care a activat și trilogia de lung-metraje, astfel că se merge la sigur cu un gen care nu este lipsit de clișee, dar care primește și o doză de realism: comedia romantică.

Cu toate că poate nu ești fanul unei propuneri care să implice umor și dragoste în același timp, “Planeta celor singuri” reușește să se adreseze atât celor care mănâncă rom-com-urile pe pâine, dar și celor care au o aversiune pentru acest gen. Acest lucru funcționează foarte bine poate și pentru că personajele care redau subiectele sunt unele cu care mulți dintre noi ne putem identifica sau pe care le recunoaștem în cineva, într-un fel sau altul. Vorbim deci, despre indivizi de toate vârstele și cu preferințe la fel de aparte, dar mai ales despre evenimente care nu sunt unele complicate, ci mai degrabă ancorate în realitate. Un lucru pe care seria îl face foarte bine, fără să cadă în vreo capcană a feminismului, este să dea o voce puternică personajelor feminine, care deși fac greșeli, au defecte și stângacii, rămân unele plăcute și încăpățânate și demne.

Serialul “Planeta celor singuri.Opt povestiri” nu este unul fară defecte, de câteva ori glumele nu sunt cele mai reușite, iar dialogurile ar fi putut fi mai pretențioase, dar cert este că la finalul fiecărui episod vei vrea să îl vezi și pe următorul. Poate fi vorba despre despărțiri, despre regăsiri, despre întâlniri și coincidențe, despre relații, căsnicii, în principiu despre alegeri, care uneori ne fac să zâmbim sau să plângem, cu tot ce înseamnă exagerări și ambiția de a reda mai mult decât se poate cuprinde în 40 de minute.

Poate cea mai mare problemă – și singura – rămâne dezechilibrul dintre istorisirile individuale, căci nu există parcă un ritm constant. Însă niciodată nu s-a pus problema de plictis sau exagerări pe care să nu le asimilezi ca atare, cu toate că cele mai emoționante scenete sunt ușor catalogate drept stereotipuri de gen. Place, place foarte mult.

O nouă premieră Canal+ Original te așteaptă din 14 februarie la Focus Sat TV

Focus Sat TV este disponibil gratuit pentru toți clienții Focus Sat, fiind inclus în toate pachetele TV satelit Acces precum și în aplicația Focus Sat cu pachetele TV online Play TV. Iubitorii de seriale europene de calitate care nu sunt clienți Focus Sat, pot accesa gratuit timp de 7 zile  aplicația Focus Sat. Titlurile disponibile în biblioteca VOD sunt producții de succes Canal+ precum „Pro și contra” (2 sezoane),  „Paris Police 1900”, „Baron Noir” (3 sezoane), „Pedagogul” (2 sezoane), „ZeroZeroZero”, „Moscow Noir”, „Nox”, „Secretul celor cinci”, „Ai încredere în mine” (2 sezoane).

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.