CineCronici, Thriller

Now You See Me (2013)

now-you-see-me-poster (1)“Whatever is about to follow, whatever this grand trick is, is really going to amaze. Look closely, because the closer you think you are, the less you’ll actually see..”

 • Regizor: Louis Leterrier
 • Actori: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Caine, Michael Kelly
 • Gen: Thriller
 • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
 • Tara : SUA
 • Durata: 115 minute

Louis Leterrier, omul din spatele filmelor „Unleashed”, „The Incredible Hulk” sau „Clash of the Titans”, a gasit formula magica pentru a da directive unui grup infractional inteligent, totul pentru a demonstra intr-un exces de inspiratie, ca se poate juca cu spectatorul intr-un mod meschin si placut. Colaboarea sa cu scenaristul Ed Solomon, promotor al actiunii si al situatiilor imposibile („Men in Black”, „Charlie’s Angels”) rezulta a fi una fericita. Impresia de dupa film, desi te simti pacalit, inselat si injosit (a se interpreta cu aprecieri) este ca, pelicula a reusit sa-si castige un merituos status de egalitate langaThe Prestige„, „The Illusionist„, „Blacke’s Magic”. O distributie ce strange staruri carismatice care se muleaza rolurilor impuse, atrage, multumeste si ridica calificativul unui film, de la multumitor catre ceva mai mult. Conteaza pe langa aceste detalii, migala cu care povestea aparent incalcita, primeste in final recompensa unei claritati.

now you see me

Avantajul major care stabilizeaza pelicula, este, asa cum precizam si mai sus, distributia. Trei generatii, o complicitate frumoasa care se transpune si pe ecran. De la veteranii Freeman si Caine, aflati deja la a patra colaborare dupa parteneriatul cu Nolan, primim acele momente mature de interpretare. Partea tanara emite energie, disciplina si ingeniozitate distribuita personajelor. Nu poti sa alegi un protagonist in defavoarea altuia pentru ca fiecare primeste in mod egal partitura castigata. Poate ca introducerea este putin grabita, dar dimensiunea actiunii este reglata pe masura scenariului si atunci nu mai poti nega ca ritmul alert nu este altfel decat pe masura povestii, improspatate atunci cand e nevoie, cu suspans.

Now-You-See-Me-6

Patru iluzionisti, patru magicieni, patru oameni sunt adusi laolalata. Atlas (Jesse Eisenberg), Merritt Osbourne (Woody Harrelson), Jack (Dave Franco) si Henley (Isla Fisher) sunt recrutati de un profesor din umbra. Un an mai tarziu, trupa a ajuns una faimoasa si ofera reprezentatii din cele mai indraznete. Cand ultimul lor spectacol se incheie cu jaful unei banci, echipa intarata orgoliul unui politist (Mark Ruffalo, surprinzator) care ar face orice pentru a le demasca trucurile. Pana si sa incerce sa colaboreze cu Bradley (Morgan Freeman), un oportunist cu scopuri indoielnice, ce castiga bani din documentarele unde demascheaza sireticlurile magicienilor.

Now-You-See-Me-16

„Now You See Me” este unul din acele filme facute pentru divertisment pur. Reuseste sa amuze, sa intrige, sa amageasca si sa sudeze situatii inedite. Departe de a fi vreo capodopera cinematografica, constientizeaza publicul cu ideea ca nici nu vrea sa fie ceva mai mult decat ce este. Si cand trebuie sa parcurgi intreaga mascarada de aproape doua ore pentru a intelege scamatoria initiala, inseamna ca s-a reusit exact ce sperai: ai fost pacalit, chiar daca experienta ta de cinefil experimentat se astepta la orice.

Rating autor: nota 8

Vizionare trailer:

Filmul intra in cinematografe din 14 iunie si este distribuit de MediaPro Distribution

Si pentru ca intreaga productie se invarte in jurul mintilor pacalite, in jurul trucurilor de magie si a iscusintei cu care sunt interpretate, la finalul vizionarii de presa, am avut privilegiul de a primi o mostra dintr-o reprezentatie a unor trucuri executate atent de Andrei Girjob. Pssssttt! Nu ati ramas in pierdere pentru ca mai urmeaza si alte spectacole de close-up magic. Puteti consulta programul aici:

andrei girjob

Vezi si...

4 Comments

 1. paul 12 iunie 2013 at 17:35 -  Răspunde

  pe acesta și eu sper să îl văd 🙂

  • Angela 17 iunie 2013 at 20:34 -  Răspunde

   si eu sper sa-ti placa ;;) eu am primit spectacol si asta a placut!

 2. Ernie Barrett 14 iunie 2013 at 7:03 -  Răspunde

  In 1996, a scandal occurred about the Social Democratic Party’s “poisoned phonecalls”. “The story is rather incredible seen from today’s perspective. Nowadays it makes perfect sense to make phonecalls for candidates. Back then, people nearly got lynched for that!” recalls Sorin Tudor, who at the time was working on Emil Constantinescu’s campaign.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.