“Cand eram mai tanara am tot sperat sa am sansa de a juca chiar eu acest rol, pe o scena, dar n-a fost sa fie. Cand producatorii m-au sunat sa ma intrebe daca as fi interesata sa fac un film pe tema femme fatale, m-am gandit imediat la Miss Julie.”
„Miss Julie„ (2014), cu Colin Farrell („In Bruges”, „Total Recall”, „Phone Booth”, „Minority Report”, „The Recruit”), Jessica Chastain („Interstellar” ,” Zero Dark Thirty„, „The Tree of Life”, „The Help„) si Samantha Morton („Minority Report”, „Control”, „John Carter”), in regia norvegiencei Liv Ullmann (Persona), va avea premiera in Romania vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenta Film.
Adaptare dupa piesa de teatru omonima scrisa in 1888 de norvegianul August Strin”berg, Miss Julie” a facut parte din selectia oficiala a Festivalului International de Film de la Toronto, in 2014.
Povestea de epoca are loc intr-un castel de tara din Irlanda anului 1880. Intr-o noapte de vara, Domnisoara Julie (actrita Jessica Chastain) lasa putin la o parte constrangerile sociale si incepe sa flirteze cu valetul tatalui sau (Colin Farrell). Cei doi danseaza, beau, isi fac confesiuni si se manipuleaza unul pe celalalt. Ea, usor tentata de sentimentul degradarii; el, un tip citit, umblat si instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru si grosolan. Amandoi animati in egala masura de atractie, dar si de dezgust reciproc.
„Miss Julie” descrie o lupta apriga pentru putere si dominare, mascata intr-un joc crud al seductiei si al repulsiei.
Jessica Chastain a obtinut recent Globul de Aur pentru Cea mai buna actrita in filmul „Zero Dark Thirty”, rol pentru care a si fost nominalizata la Oscar 2013. In 2012 a avut acelasi succes pentru rolul din „The Help”.
Irlandezul Colin Farrell a devenit cunoscut pentru rolul din Phone Booth, in 2002. In acelasi an a jucat alaturi de Bruce Willis (si Marcel Iures) in Hart’s War si in Minority Report, in regia lui Steven Spielberg, cu Tom Cruise. In 2009 a obtinut Globul de Aur pentru Cel mai bun actor in comedia de exceptie In Bruges. Recent l-ati putut vedea jucand in comedia Seven Psychopats (2012), cu Woody Harrelson si Christopher Walken, precum si in Saving Mr. Banks, cu Emma Thompson si Tom Hanks.
Vizionare trailer:
Miss Julie – la femme fatale
“Simt ca piesa asta (Miss Julie, dupa care a fost realizat filmul omonim – n.red.) a facut tot timpul parte din mine”, spune regizoarea Liv Ullmann, care in tinerete a avut o frumoasa cariera ca actrita de teatru si film.
Lucrand la adaptarea piesei pentru film, regizoarea norvegiana s-a indragostit pe loc de proiect. Si nu numai pentru ca autorul piesei era conationalul ei, Strindberg, ci si pentru ca tema este foarte importanta pentru ea la nivel personal. “Sa fii vazuta sau sa ramai invizibila? Sa prezinti o imagine care nu corespunde realitatii. Sa fii iubita pentru ceea ce esti, si nu pentru ceea ce ceilalti vad in tine. Relatiile dintre sexe si criza generata de acestea”, acestea sunt temele de care Liv Ullmann se declara foarte atasata.
Liv Ullmann, actrita lui Ingmar Bergman
Ca actrita, Liv Ullmann a jucat in 11 din filmele lui Ingmar Bergman, inclusiv in Persona, Cries and Whispers, Scenes from a Marriage si Shame. A fost presedinte al juriului la festivaluri importante precum Cannes 2001 si la Berlin 1984. A fost de doua ori nominalizata la Oscarul pentru Cea mai buna actrita („Face to Face”, in 1976 si „The Emigrants”, in 1971). Din anii ‘90, Liv Ullmann a inceput sa regizeze, atat filme cat si piese de teatru. In 2000, filmul ei, „Faithless”, a avut un succes deosebit participand in Competitia Oficiala a Festivalului de Film de la Cannes in acelasi an.
A regizat piese de teatru in intreaga lume, cel mai recent succes venind in urma piesei „A Streetcar Named Desire / Un tramvai numit dorinta”, cu Cate Blanchett, la New York si Sydney. Cel mai nou spectacol este „Uncle Vanya / Unchiul Vania”, pus in scena la Teatrul National din Oslo.
Galerie imagini:
Vezi si...
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Leave a reply