Recomandari, Special

[REVIEW] „Miss Julie”/ „Domnisoara Julie” (2014)

miss-julie-174398l„My kind behave not like you. We hate and destroy not one another. We love for fun. It’s a game we play when we are off from work.But we have not got all day and the night that your kind have”

  • Regizor: Liv Ullmann
  • Actori: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton
  • Gen: Drama
  • Premii: 1 premiu, 2 nominalizari
  • Tara: SUA
  • Durata: 129 minute

Actrita si regizoarea norvegiana, Liv Johanne Ullmann, face din piesa de teatru “Miss Julie”, ce dateaza din 1912, un exemplu al chinului personajelor, fara a eclipsa originile sau versiunea din 1999 cu Saffron Burrows si Peter Mullan. Imaginile fac abuz de chipurile posace si nemachiate ale Jessicai Chastain si Colin Farrell, pentru a surprinde o idila bolnavicioasa (parte batalii sufletestii, parte orgolii) dar cel mai mult pentru a distinge reprosurile care fac din diferentele sociale punctul principal al peliculei.

Pe parcursul unei seri de vara, o tanara capricioasa, naiva si rasfatata, dar impunatoare, comploteaza. Isi obliga valetul, pe John, sa ii fie amant, servitor si confident. Crud si claustrofobic cu personajele, filmul face din idea de seductie, o capcana.

Cu doar cateva secvente de exterior furate, Ullmann livreaza un design de interior asemenea unor decoruri de teatru, insa este transparent cu originile productiei, fara a deveni artificial. La crearea conditiilor perfecte pentru savarsirea unei experiente de calitate, contribuie cel mai mult trio-ul Morton-Farrell- Chastain. Aproape de fiecare data par prinsi in cadre statice. Cadre ce uneori sunt confundate usor cu monotonia, absurdul si apasarea care deriva din scenele lungi si apasatoare.

Continuare aici.

MISSJULIE_HELENSLOAN_DSC8050.nef

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail