Actiune, Comedie, Crima, Special

Kick- Ass 2 (2013)

kick ass 2 poster This isn’t a costume, it’s who you really are.”

• Regizor: Jeff Wadlow
• Actori:   Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz,Christopher Mintz-Plasse,. Morris Chestnut, Donald Faison, John Leguizamo, Jim Carrey
• Gen: Actiune, Comedie, Crima
• Premii: un premiu, nicio nominalizare
• Tara : SUA
• Durata: 103 minute

Supereroii reali care traiesc intr-o lume a cotidianului, merg cu metroul, isi fac propriul costum si sunt ridiculizati de stangacia cu care manuiesc arme rudimentare. Recidivist in relatiile sociale, adolescentul/ casnica/ tatal isi creeaza un alter-ego care imparte dreptatea intr-un univers guvernat de infractiuni. Asta aflam in 2010 cand faceam un prim raid in cultura benzilor desenate semnate de doi indivizi care stiu ce vor- Mark Millar si John Romita, Jr. Este o ipocrizie sa negi ca filmul nu este croit musai pentru o categorie aparte, consumatoare de un subgen special ce implica identificarea cu personajele, mai pe scurt o cultura ce ameninta sa ia avant si sa cucereasca nu doar acei geek (aparent neintelesi). Dimpotriva: fura oameni neantrenati din public pentru vizionari, pentru ca lumea conturata aici arunca elemente usor asimilabile.

kick-ass-2-aaron-taylor-johnson-chloe-grace-moretz-600x436

Cel putin doua referinte facute de personaje ne amintesc conditionarea unui sequel si ne lamuresc ca o continuare s-a ivit tocmai la cererea publicului. Stabilitatea povestii este asumata de trei dintre personajele tinta din numarul anterior. Cu mai multa seriozitate, acum ne este clar ca Mindy aka Hit Girl (Chloë Grace Moretz) a crescut. Poate ca si alegerile si framantarile par mai plauzibile, dramele din liceu trimitandu-ne pe campul unei jungle parca desprinse din „Mean Girls” cu dorinta certa pentru finalizarea episodului ca in asteptatul „Carrie„.

kick-ass-2-jim-carrey-colonel-stars-and-stripes-600x254

Influentele culese constient din destinul eroului instruit de Stan Lee (adus in discutie pe fondul unui concert „hormonal”) – Spider-Man, sunt multe si diverse. Dar asta nu poate fi interpretata decat ca un tribut care incanta. De altfel, aceasta continuare abunda in scene amuzante, sustinute de limbajul colorat al protagonistilor. Acest lucru implica afirmatia riscanta despre „Kick -Ass 2” ca aglomerarea de gaguri si diminuarea scenelor de violenta, pot face din el un produs mai satios. Daca planuia sa se creeze din nou o industrie a cascadoriilor de lupte, doar doua coregrafii pot castiga o nominalizare (scena cu dubita si infruntarea finala de tip slow -motion cu Mother Russia).

kick ass 2

Cu identitatea inca ascuna, Dave Lizewsk (Aaron Taylor-Johnson) a renuntat sa mai fie Kick- Ass. Actele sale de curaj incepute anterior nu au ramas fara ecou, astfel ca multi viteji autoproclama acelasi devotament pentru curatarea strazilor de scursurile care fac ca orasul sa decada. Condusi de colonelul Star and Stripes (Jim Carrey, de nerecunoscut), pe care insusi Kick-Ass vrea sa il cunoasca, tanjind sa imbrace din nou costumul. Se formeaza astfel o liga care patruleaza neconditionat cartierul. Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), reapare sub un nou pseudonim- Mother Fucker si este mai hotarat ca niciodata sa-l elimine pe Kick-Ass. Intre timp, Hit Girl a renuntat sa mai fie erou si decida sa fie mai mult adolescenta nesuferita.

kickass-banner

Suportul muzical ce trage inspiratia din compozitii ce reclama apartenenta in intervalul galagios specific anilor ’70-’80, nu pare a mai avea dozajul si plasarea optima din prima parte. Dar cum interesul major este dedicat mai mult personajelor, multumirle pentru costructia lor sunt atinse. „Kick-Ass 2” casapeste multe figuri si idealuri ale culturii anterior descrise de comics-uri, dar dramatizarea si gravitatea intregii constructii cinematografice satisface.

Rating autor: nota 7.5

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-dD2Ez3293M&w=560&h=315]

Multumiri Cinema City= Sun Plaza. Filmul intra in cinematografe din 16 august si este distribuit de RoImage.

Vezi si...

1 Comment

  1. George Silviu at  -  Răspunde

    „Jim Carrey, de nerecunoscut” – bine ca ai aflat la finalul filmului ce rol a interpretat el. Data viitoare iti recomand sa te uiti la posterele filmelor 🙂
    Multumesc Angela pentru vizionarea avanpremierei filmului.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail