Seriale

Into the Badlans sezonul 3 – cronica 3×01

Into the Badlands sezonul 3:

” I promised my people freedom and I will settle for nothing less. No surrender until every last of the Clippers lies dead on the battle field. Even dreams have a price in Badlands.”

  • Gen program: serial SF, aventuri
  • Cratori: Alfred GoughMiles Millar
  • Actori: Daniel WuOrla BradyAramis Knight, Emily Beecham, Ally Ioannides, Nick Frost
  • Premii: niciun premiu, 4 nominalizari (la data publicarii)
  • Episoade: 6 – sez 1, 16 – sez 2, 16 – sez 3
  • Disponibilitate – din 26 aprilie pe AMC Romania

Into the Badlands este unul dintre cele mai originale seriale care ruleaza in prezent in grila de televiziuni. Cu o grafica fantastica, scene de lupta geniale si un plot extrem de ofertant, serialul are la baza un roman cu vechime. Publicat in secolul XVI, Journey to the West, face cronica unui barbat si a unui baiat care traverseaza un tinut periculos, in incercarea de a-si face un camin. Asta ar fi introducerea pe scurt, asa cum este prezentata si in pilot: “The wars were so long ago nobody even remembers. Darkness and fear ruled until the time of the barons, seven men and women who forged order out of chaos. People flocked to them for protection. That protection became servitude. They banished guns and trained armies of lethal fighters they called Clippers. This world is built on blood. Nobody is innocent here.

Ma gandesc ca daca ai ajuns la articol stii deja despre ce vorbesc, pentru ca altfel ti-ai lua spoilere inutil si Into the Badlands nu se savureaza asa. O lume post apocaliptica diferita de ce suntem obisnuiti in serialele cu zombie, civilizatia in ruine, societate bazata pe un regim feudal, cam cu asta ne trateaza productia. Plus o mitologie aparte, care va primi o dezvoltare mai faina.

Cel putin daca este sa fac supozitii in baza premierei sezonului trei. Cel mai probabil ca se va explora – in sfarsit – lumea de dupa tinuturile Badlands.

 Into the Badlands sezonul 3

Into the Badlands sezonul 3

La finalul sezonului 2 ne luam la revedere de la Quinn si Veil, M.K. devenea prizonierul Vaduvei, Bajie ajungea intr-un turn de unde incerca sa ia legatura cu Azra si Sunny tocmai afla ca isi va creste singur fiul pe care abia il cunoscuse.

Into the Badlands sezonul 3: cronica

Sezonul 3 din Into the Badlands incepe cu un monolog rostit de Vaduva (Emily Beecham). Acum o femeie vazuta ca un zeu cu o armata la fel de dornica sa moara pentru ea (mai degraba pentru crezurile ei), aceasta ar face orice pentru atingerea scopurilor sale. Cumva ironica toata treaba asta, dar schimbarea promisa in sezonul trecut s-a intamplat.

Dupa ce a purtat lupte multiple pentru a-si duce misiunea la indeplinire, aceasta se vede nevoita sa caute ajutor la unul dintre cei mai buni Clipperi. Chiar daca asta inseamna sa i-l ofere pe tava pe Sunny, lui Nathaniel Moon (Sherman Augustus, personaj introdus in poveste in urma cu cateva episoade).

 Into the Badlands sezonul 3

Into the Badlands sezonul 3

Suntem martorii uneia dintre cele mai cool si absurde scene de lupte, odata ce cei doi se intalnesc. Un contrast fain intre doamna care lupta pe tocuri si domnul cu vesminte rudimentare. Drama martiala Into the Badlands s-a remarcat tocmai prin scenele de lupta, prin coregrafiile inedite si prin modul exagerat al unor miscari imposbilie. In primul episod avem doua astfel de scene si preferata mea ramane aceasta de la inceput.

Pe Sunny (Daniel Wu) il gasim indurerat. Se pare ca a reusit sa isi faca un camin, are grija de fiul sau si a cautat linistea, desi inca plange pierderea lui Veil. Retras intr-un loc izolat, acesta este nevoit sa plece cand fiul sau se imbolnaveste si spera la raspunsuri intr-un lagar de refugiati. Aici il reintalneste pe Bajie (Nick Frost) care nu s-a schimbat deloc. Un personaj colorat, o aditie necesara gratie umorului fain, necesar intr-un show deseori violent.

Tilda si M.K. au aparitii fugitive, doar pentru a ne oferi raspuns privind faptul ca sunt in viata. Ea se dezice in continuare de mama sa si el ii este prizonier si cobai in incercarea de a-l face sa-si recastige puterile. Inca nu am aflat nimic despre Waldo (Stephen Lang) si despre baroneasa Chau (Eleanor Matsuura). Doar ca este singura cu avanpostul in picioare.

Finalul este destul de ambiguu, dar alimenteaza entuziasmul pentru ce va urma. Un nomad care se intituleaza Mesia, Pilgrim (Babou Ceesay) soseste la portile Badlands. Un profet cu msiunea de a restaura pacea, chiar daca asta inseamna sa reduca totul la cenusa.

 Into the Badlands sezonul 3

Into the Badlands sezonul 3

Cu un target de fani bine stabilit, Into the Badlands nu duce lipsa de o semnatura aparte si tocmai asta imi place. In plus, distributia capabila ajuta ca show-ul sa iasa din anonimat. Daniel Wu a evoluat frumos, iar aici in postura de tata ingrijorat este cu atat mai grozav de urmarit. Premiera Into the Badlands sezonul 3 nu pare sa fi implicat eforturi si totul pare natural, sa curga la fel de cursiv ca si pana acum.

Faptul ca este filmat (in continuare) in Irlanda il face minunat din punct de vedere vizual, la care mai adaug si laude pentru costume. Este genul de show la care nu trebuie sa te intrebi cum naiba a zburat pana acolo, de unde exista resurse pentru astfel de toale, cand este clar ca mor de foame. Este un fantasy cu trimiteri la romane grafice, un serial pe care il adori sau il urasti.

Into the Badlands sezonul 3 incepe la AMC Romania din 26 aprilie.

Vizionare trailer Into the Badlands sezonul 3:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.