Seriale

Into the Badlands [CRONICA] 3×09 & 3×10

Pe 25 martie incepe la AMC Romania partea a doua a sezonului 3 Into the Badlands, care va da startul si finalului serialului, urmand ca publicul sa vada ultimele 8 parti in fiecare luni de la ora 22:00

Serialul original AMC Into the Badlands incepea in 2015 si venea cu o propunere originala in domeniul productiilor de televiziune, facand din artele martiale o scuza pentru diverse coregrafii de lupta, senzationale chiar.

Show-ul post apocaliptic ne-a trimis intr-o lume in care civilizatia a fost lasata in ruine la 500 de ani dupa razboaie cumplite. Dupa ce s-a impus o noua ordine sociala, la putere au ajuns baronii care au facut ordine in haos. Acestia si-au impartit teritoriile si au gandit o noua ordine de clase, in Badlands, cum avea sa fie cunoscut teritoriul. Asa au aparut Clipperii, adica persoane antrenate sa lupte pentru protectia liderului. Sunny (Daniel Wu, foarte bun si constant), era unul dintre cei mai de temuti soldati, iar MK (Aramis Knight), abia ce isi interescta destinul cu el. Personaje notabile erau/sunt The Widow si Lydia, ambele doua prezenta feminine care s-au conturat foarte bine de-a lungul capitolelor urmarite.

Abia mai tarziu se contura si ideea existentei unor zone de dincolo de Badlands, unele libere si instabile. Un oras utopic si mistic, Azra, apare in subiect spre finalul sezonul 2 – mi s-a parut o idee tare faina si ofertanta.  

Daniel Wu as Sunny – Into the Badlands _ Season 3, Episode 11 – Photo Credit: Aidan Monaghan/AMC

I am done killing for other people causes

Sezonul 3 il gaseste pe Sunny pus in pozitia sa isi protejeze fiul, Henry, cu orice pret. Bajie (Nick Frost, inca amuzant), un barbat mereu plin de secrete, il ajuta in cautarea unui leac. In paralel, The Widow si Chau, doua dintre ultimele baroane, lupta intr-un razboi al orgoliilor si al puterii, pentru suprematie. In finalul 3A are loc infruntarea dintre tabere. Acolo Lydia este grav ranita, iar Sunny, desi isi vindeca in sfarsit fiul, punea sub semnul intrebarii decizia. Pentru ca ajutorul a venit de la Pilgrim (Babou Ceesay), care are propriile planuri.

Pilgrim este un pesonaj extrem de complex, care a aparut la finalului sezonului 2 si pe care pariam foarte mult. Din pacate, mi se pare ca dezvoltarea acestuia lasa de dorit pentru ca desi isi face clare intentiile, totul este mai degraba doar o manipulare gandita de Cressida (Lorraine Toussaint, foarte buna). Lucru care se dovedeste in cele doua episoade vazute.

You made me the lion I am today

Primele doua episoade din 3B se numesc “Chamber of the Scorpion” si “Raven’s Feather, Phoenix’s Blood” – o sa remarcati un intro usor diferit cu o melodie noua. Da, numele sugereaza si actiunea principala din fiecare. Dar va las sa o descoperiti fiecare – pot sa confirm ca desi previzibila derularea evenimentelor, ramane sentimentul ala ca ai luat parte la vizionarea unui serial bun.

Aramis Knight as M.K., Ella-Rae Smith as Nix – Into the Badlands _ Season 3, Episode 10 – Photo Credit: Aidan Monaghan/AMC

Primul episod este mai incarcat, mai concentrat pe actiune, iar cel de-al doilea are un main character in centru. Eroii si villainii sunt testati din nou, iar multe vieti atarna de un fir de ata. Cam asa as rezuma cele doua episoade vazute in avans. Povestea continua exact de unde am ramas ultima oara. Dupa decizia luata pentru a isi salva fiul, Sunny nu este prea incantat de Pilgrim (parca abia acum arata si se afiseaza asa cum ar trebui, amenintator), care ii confirma planurile despre care Bajie il avertizase. Si ca tot vorbim despre personajul interpretat de Nick Frost, acesta va veni cu o revelatie, dar nu neaparat socanta. Uneori mi se pare ca toate aceste descoperiri sunt cumva niste improvizatii, dar nu fac neaparat rau. Primim un twist bunicel care ar mai puter zdruncina lucrurile in “secta” care promite un inceput.

The Widow a fost inca de la inceput una dintre cele mai puternice figuri – si la propriu, si la figurat. Motiv pentru care revenirea in scenariu a lui The Master reprezinta o incantare. Pentru ca se pariaza din nou pe puterea pe care Vaduva a avut-o si a pierdut-o, o miza de care se pare ca se uitase. O sa vedeti exact ce implica intalnirea dintre cele doua, dar si daca incepe un antrenament pentru o infruntare care are ca miza chiar lumea. Pe cine mint – este clar va fi una, unde sper sa se revina la scenele de infruntari, cand protagonistii foloseau tot ce aveau la indemana pentru coregrafii spectaculoase. In aceste doua episoade se insista pe luptele corp la corp, care mai diminueaza cumva din elementul spectaculos care diferentia show-ul de altele.

Si totusi, aceste doua episoade m-au facut sa cred ca se insista ceva mai bine si mult pe partea mitologica din poveste, fara sa uite de elementele mai putin fantastice. 

Emily Beecham as The Widow – Into the Badlands _ Season 3, Episode 10 – Photo Credit: Aidan Monaghan/AMC

Au fost diverse aliante, tradari si schimbari de tabere pe parcursul a 24 de episoade, in fiecare dintre acestea fiind inserate scene de actiune cu radacini asiatice, destul de grafic redate. Si un setting misto, la care as adauga ca aprecieri si niste costume foarte bune.

Se contureaza un final pe masura inceputului, insa imi pare cumva ca pe parcurs s-a mai pierdut din originalitate, din ideea cool cu care debuta. Insa, in ciuda unor devieri, Into the Badlands ramane un serial ofertant, care va culmina cel mai probabil cu un deznodamant care sper sa ii faca cinste.

Poate un pariu riscant de AMC decizia anularii, pentru ca serialul avea un fandom urias si ar mai fi putut fi continuat, imi place sa cred ca au stiut cand sa se opreasca, lucru pe care il apreciez mereu – decat sa se lungeasca ceva doar de dragul cifrelor. Deci da, desi sunt trista ca se va termina serialul, ma bucura idea ca s-a stiut ca vine un final si a fost timp pentru a se scrie un final pe masura.

Capitolul final al serialului fantasy cu arte martiale Into the Badlands, se va difuza la AMC din 25 martie.

Ultimele opt episoade sunt programate pe post in fiecare seara de luni, de la ora 22.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.