Lansari filme, Stiri

Dumbo: filmul Disney are premiera in cinema din 29 martie

„Dumbo” cel mai nou film Disney live-action

Un film fantastic pentru toate varstele despre familie si dragoste

Filmul este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera in cinematografe pe 29 martie, fiind disponibil in format 3D si IMAX 3D, subtitrat si dublat.

Cea mai recenta productie a studiourile Disney, „Dumbo”, este un spectaculos film de aventuri regizat de Tim Burton, care duce povestea clasica a elefantelului cu urechi mari pe noi culmi nebanuite.

„Ideea de a fugi cu circul ma urmareste de multi ani. Nu mi-a placut niciodata ideea de circ cu animale captive, clovni, acte nesabuite de cutezanta. Dar am inteles mereu conceptul din spatele circului, nebuneasca idee de a te alatura unei familii de ciudati, de marginali, de oameni care nu isi gasesc locul in societatea asa-zis normala. Practic despre asta este filmul”, a spus regizorul Tim Burton.

Povestea s-a nascut acum mai bine de sapte decenii si i-a atras imediat atentia lui Walt Disney care a transformat-o intr-un film. Versiunea originala animata a lui „Dumbo” a fost lansata pe 23 octombrie 1941, fiind unul dintre primele filme realizate dupa ce Disney si-a deschis studiourile din Burbank. Filmul a fost un succes, castigand numeroase premii Oscar.

Frey, care este directorul companiei de productie a lui Tim Burton, a avut prima data ideea de a transforma „Dumbo” intr-un film fantastic de actiune acum cinci ani, cand a primit un scenariu semnat de Ehren Kruger. In vreme ce Kruger era hotarat sa mentina spiritul filmului original, el stia ca pentru a face un feature de actiune e nevoie sa extinda povestea

In noul film, Max Medici, proprietarul unui circ, il roaga pe un fost star al lumii circului, Holt Farrier, si pe copiii lui, Milly si Joe, sa aiba grija de un pui de elefant cu urechi supradimensionate, de care toata lumea rade. Dar cand ei descopera ce talent ascuns are puiul de elefant, botezat Dumbo, toata viata li se schimba. Elefantul poate sa zboare, iar asta transforma circul intr-o afacere de succes, cu ajutorul unui investitor – V.A. Vandevere. Insa, nu peste mult timp ies la lumina secrete intunecoase.

Din distributie fac parte:

  • Colin Farrell (Holt Farrier)
  • Michael Keaton (V.A. Vandevere)
  • Danny DeVito (Max Medici)
  • Eva Green (Colette Marchant)

Povestea lui Dumbo are o lunga istorie in spate, datand din 1939, ca poveste Roll-A-Book – o cutie cu mici clapete pe care cititorul le rotea ca sa citeasca povestea. Autorii Helen Aberson si Harold Pearl au scris povestea „Dumbo, elefantul zburator”, iar cand Walt Disney a cumparat drepturile de autor, a publicat 1.430 de copii ale cartii.

La inceput, povestea a fost transformata intr-un film scurt. Insa producatorii, condusi de Walt Disney, au tot dezvoltat proiectul, pana cand acesta a ajuns un film de 64 de minute, despre un fermecator pui de elefant numit Dumbo.  Povestea din filmul de animatie e spusa prin ochii lui Dumbo, iar oamenii sunt doar personaje contextuale. Noul film al lui Tim Burton, insa, este o aventura fantastica ce extinde nu numai actiunea, ci si transforma oamenii in personaje centrale, un pretext pentru a spune altfel povestea puiului de elefant in lume.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.